Analist Willy Woo belicht drie on-chain indicatoren die de stroom van Bitcoin-tokens door wallets volgen, en die elk illustreren waarom de benchmark cryptocurrency hoger kan uitbreken.

Een combinatie van meerdere indicatoren die de Bitcoin (BTC) blockchain volgen, zou de prijsrally van de benchmarkcryptocurrency verder doorzetten tot in 2021, verwacht de populaire on-chain analist Willy Woo.

In zijn recente nieuwsbrief schreef de marktonderzoeker dat hij verwacht dat Bitcoin-prijzen in de komende sessies het bereik van $50.000-$65.000 zullen bereiken. Zijn opmerkingen verschenen toen BTC/USD zijn driemaandelijkse hoogtepunt boven de $42.600 terugwon, slechts enkele dagen na het crashen onder $30.000, het psychologische supportniveau van het paar.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

“Mijn verwachting is vergelijkbaar met BTC op $20k all-time-high in januari, waar de prijs dicht bij het $40k-$42k plafond wordt vastgepind gedurende een periode van dagen (maximaal 2 weken) waarbij verkopers worden uitgeput, gevolgd door een snellere beweging naar $50k,” zei Woo.

“De volgende belangrijke consolidatieband is $50k-$65k.”

Aanbod Schaarste

Bitcoin prijs rallied naast ondersteunende opmerkingen van Tesla’s Elon Musk, Twitter’s Jack Dorsey, en Ark Invest’s Cathie Wood in juli. De cryptocurrency steeg ook op geruchten dat de wereldwijde retailgigant Amazon zou beginnen met het accepteren ervan als betalingen, een claim die het bedrijf later weerlegde.

Ondertussen kwam Bitcoin’s run-up naar $42.600 ook vlak nadat Federal Reserve voorzitter Jerome Powell de mogelijkheid van tussentijdse inflatieschokken toegaf tijdens een persconferentie afgelopen woensdag. In detail behandelen crypto bulls Bitcoin als hun hedge tegen stijgende consumentenprijzen.

Wat opmerkelijk is, is dat de periode van Bitcoin’s prijsherstel van onder de $30.000 samenviel met een toenemende liquid supply shock. Specifiek, BTC werd van exchanges gehaald, wat, zoals Woo suggereerde, te wijten was aan sterke HODLers die ze vasthielden voor langetermijninvesteringen.

“Vanaf vandaag bevindt de Liquid Supply Shock metric zich op een niveau dat consistent is met een prijsniveau van $55K,” schreef de analist op 1 aug., wijzend op de grote afwijking tussen het beschikbare aanbod en de huidige Bitcoin prijzen.

“Ondanks een krachtige rally van 44% in minder dan 2 weken, bevinden we ons nog steeds in een zwaar verdisconteerde zone voor BTC.”

Miners keren terug

Het verbod van China op cryptocurrency activiteiten in mei speelde een cruciale rol in de neerwaartse lijn van de Bitcoin prijzen deze zomer. Het besluit verlamde de regionale crypto mining industrie die goed was voor meer dan de helft van de wereldwijde Bitcoin productie.

Glassnode meldde in juni dat mijnwerkers ofwel hun rigs sloten om te voldoen aan de nieuwe wet, ofwel hun activiteiten verplaatsten naar buiten China, waardoor ze extra kosten moesten maken om hun productie draaiende te houden.

Het data analyseplatform merkte ook op dat miners waarschijnlijk een deel van hun Bitcoin aandelen zouden liquideren om de extra kosten te dekken. Maar, zoals bleek, keerde de netto BTC accumulatie trend van de miners in mei om, waarmee capitulatie duidelijk werd.

Bitvavo

Maar zoals Woo opmerkte, hervatten miners de Bitcoin accumulatie in juli. Hij verwees naar de populaire Bitcoin Hash Ribbon metric, die de uitbreiding en het verlies van de hash rate van het netwerk bijhoudt, en merkte op dat deze voor het eerst sinds het Chinese verbod weer aan het herstellen was.

Bron: Willy Woo

“Lint herstel gebeurtenissen voorspellen het einde van miners sell-off (dat is wat ze doen als ze uit de business worden gedreven),” schreef Woo.

“Een herstel van het lint opent de weg voor een meermaandse periode van bullish prijsactie. Deze indicator heeft heel goed werk geleverd door de bodem van de prijs te lokaliseren.”

Whales activiteit piekt

De afgelopen week zijn er sterke aankopen geweest van whales, voegde Woo toe, terwijl hij wees op de klim van Bitcoin van $29.300 naar meer dan $42.600.

Whales staan voor entiteiten die meer dan 1.000 BTC in hun Bitcoin-adressen hebben. Hoewel ze niet uitsluitend de richting van de markt beïnvloeden, wijst hun koopgedrag in combinatie met relatief kleine Bitcoin-investeerders op een sterk bullish scenario.

De analist merkte op dat alle beleggerscohorten, groot of klein, gedurende negen opeenvolgende dagen Bitcoin kochten, iets wat hij in het bestaan van de cryptocurrency nog niet eerder heeft gezien.

“Het huidige kopen door alle cohorten is sterk bullish,” zei Woo. “Als iedereen koopt, wie is dan de verkoper? De verkopers zijn traders. De munten die door traders worden verkocht, verminderen de speculatieve voorraad op spotbeurzen.”

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.