Nu de prijs van BTC weer in de lift zit en rond de $40.000 hangt, is het de moeite waard om vier (ok, vijf) redenen te bespreken waarom men meer bullish zou moeten zijn.

Hoewel bitcoin in een week tijd al $10.000 aan waarde heeft gewonnen naar $40.000, suggereren sommige on-chain features dat er meer bullish ontwikkelingen om de hoek staan te wachten. Van de Stablecoin Ratio tot toenemende actieve adressen tot bedrijven die kopen en houders die nog steeds vasthouden.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Reden 1: Verhouding tussen Bitcoin en Stablecoin

Volgens gegevens van CryptoQuant is de oscillator voor de Bitcoin-stablecoinratio in bullish territorium terechtgekomen. Deze metriek laat de verhouding zien tussen het aantal bitcoins en stablecoins dat op alle beurzen is opgeslagen.

Het analytics bedrijf zei dat deze metriek een “perfecte BTFD hit rate heeft sinds 2019.” CryptoQuant moedigde BTC bulls aan door te zeggen: “het heeft zojuist een nieuw koopsignaal afgedrukt,” aangezien de stablecoins die op exchanges zitten de bitcoins ver hebben verdrongen, wat meer potentiële aankopen suggereert.

Bitcoin to Stablecoin Ratio Oscillator. Source: CryptoQuant
Bitcoin naar Stablecoin Ratio Oscillator. Bron: CryptoQuant

Reden 2: De bodem bereikt?

Het is vermeldenswaard dat de Bitcoin Stablecoin Supply Ratio, die op dezelfde manier werkt, ook is gedaald in de afgelopen maanden.

Jurrien Timmer, de directeur van Global Macro bij Fidelity Investments, heeft ook zijn mening gegeven over de recente prijsontwikkelingen van BTC. Hij gelooft zelfs dat de enorme prijsdaling richting $30.000 eigenlijk de bodem was.

Hij kwam tot deze conclusie door de grafiek van BTC/USD te vergelijken met de GS Retail Favorites Basket. De geschiedenis laat zien dat de correlatie tussen de twee relatief hoog is, wat suggereert dat bitcoin inderdaad de prestaties van de mand zou kunnen nabootsen.

Bitcoin Price Compared to GS Retail. Source: Twitter
Bitcoin prijs vergeleken met GS Retail. Bron: Twitter

Reden 3: Bedrijven blijven kopen, institutionele lof

Terwijl sommige rapporten suggereerden dat korte-termijn beleggers hun BTC holdings hadden verkocht tijdens de recente crash, hebben anderen alleen maar verdubbeld. Dat is het geval met MicroStrategy.

Michael Saylor’s NASDAQ-genoteerde business intelligence-gigant is van plan om nog eens $ 1 miljard in de primaire cryptocurrency te alloceren na een nieuw aandelenaanbod.

De executive, die een van de meest prominente BTC-stieren werd in het afgelopen jaar, nam het naar Twitter om degenen die van plan zijn om 5% van hun portefeuilles in de activa te hebben, te adviseren dat de resterende 95% zal worden “gedemonetiseerd door bitcoin.”

Interessant genoeg verwees hij naar Paul Tudor Jones III. De prominente hedge fund manager, die meer dan een jaar geleden de voordelen van BTC schetste na het uitbreken van de COVID-19 pandemie, prees de cryptocurrency opnieuw tijdens een recenter interview.

Hij vergeleek het met wiskunde, die er al duizenden jaren is en er nog duizenden jaren zal zijn. Bijgevolg wilde Jones zijn BTC holdings verhogen tot 5% van zijn portefeuille. Dergelijke complimenten afkomstig van een van de meest succesvolle investeerders van deze generatie kunnen inderdaad worden gezien als een bullish signaal.

Bitvavo

Reden 4: Hodlers blijven hodlen

In zijn wekelijks overzicht van de markt, heeft Glassnode de rol van de zogenaamde HODLers aangestipt – beleggers die hun activa voor een specifieke datum hebben gekocht en weigeren om ze te verkopen of zelfs te verhandelen.

In dit geval keek de analistenfirma naar langetermijnhouders die “alle kopers van munten vóór 10 januari 2021 omvatten”.

Glassnode’s grafiek hieronder toont aan dat “een zeer groot volume van munten werden gekocht in de vroege bull markt, en zijn grotendeels ongebruikt gebleven. Het huidige tempo van rijping is meer dan 400k BTC/maand, wat veel groter is dan de 160K BTC waarvan we schatten dat ze werden verkocht, voornamelijk door korte termijn houders, tijdens het mei capitulatie evenement.”

Bitcoin Long-Term Holders' Behavior. Source: Glassnode
Gedrag van Bitcoin houders op lange termijn. Bron: Glassnode

En, misschien een bonusreden zijn de actieve adressen op het Bitcoin-netwerk. Deze activiteit is meestal gekoppeld aan de prijs van BTC, waarbij de algemene vuistregel is dat hoe meer gebruikers de blockchain gebruiken, hoe meer stijgende prestaties er zijn.

De actieve adressen zijn teruggekeerd van een dieptepunt begin juni van 715.000 wallets naar iets minder dan een miljoen. Dit is nog steeds ver onder het hoogtepunt van midden april van 1,4 miljoen (interessant genoeg ging BTC op dat punt richting zijn laatste ATH), maar de tiendaagse stijging kan nog steeds als bullish worden beschouwd.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.