New York Digital Investment Group (NYDIG) en NCR gaan binnenkort 650 Amerikaanse banken in staat stellen om crypto aankopen aan te bieden aan hun 24 miljoen klanten.

Inhoud

  • Amerikaanse banken staan op het punt crypto aan te bieden aan hun klanten.
  • Amerikaanse banken staan te popelen om te concurreren met crypto exchanges.
  • De geschiedenis van NCR in de cryptosfeer.

Forbes artikel zegt dat dankzij de samenwerking tussen New York Digital Investment Group (NYDIG) en enterprise payments kolos NCR, 650 Amerikaanse banken en kredietunies in staat zijn om miljoenen van hun klanten de mogelijkheid te bieden om crypto te kopen en het in NYDIG’s custody wallets te houden.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Amerikaanse banken staan op het punt crypto aan te bieden aan hun klanten

Het in Atlanta gevestigde NCR en New York Digital Investment Group gaan crypto-exposure aanbieden aan 24 miljoen klanten van 650 Amerikaanse banken.

Financiële instellingen kunnen investeren in crypto of er in handelen via een mobiele app die speciaal door NCR is gemaakt. Onder deze banken zitten ook community banks.

Zij gaan niet de verantwoordelijkheid op zich nemen om crypto activa voor klanten aan te houden, maar willen dat mogelijk maken met de hulp van NYDIG’s custody diensten.

Die laatste gaat daaraan verdienen door transactiekosten in rekening te brengen en extra diensten aan te bieden op het gebied van beleggen.

Amerikaanse banken willen graag concurreren met crypto exchanges

NCR doet deze inspanning omdat het een kans heeft gezien om gezonde winsten te maken op de wens van banken en kredietverenigingen om hun klanten te beletten crypto te kopen van externe exchanges en in plaats daarvan zelf crypto investeringen aan te bieden.

NCR wil financiële instellingen de mogelijkheid bieden om Bitcoin en andere populaire cryptocurrencies te kopen en uiteindelijk ook uit te geven, door gebruik te maken van hun bestaande bankrekeningen en zo een directe concurrentiestrijd aan te gaan met digitale exchanges, zoals Coinbase.

NCR hoofd digitaal bankieren Douglas Brown vertelde Forbes dat het bedrijf heilig gelooft in de positieve toekomst van cryptocurrencies en de voordelen die ze aan de markt kunnen geven.

Yan Zhao, die vorig jaar NYDIG-directeur werd, verklaarde dat veel klanten fondsen van banken naar exchanges, zoals Coinbase, verplaatsen, en dus willen deze banken daar nu graag mee stoppen en meedoen aan de crypto business en extra inkomsten krijgen in deze ontwrichtende industrie.

Bitvavo

NCR’s geschiedenis in de cryptosfeer

NCR ontstond al in 1884 als National Cash Register. Dit jaar ging het bedrijf een samenwerking aan met crypto betaalbedrijf Flexa en gaf het klanten in 600 winkels de mogelijkheid om Bitcoin, Doge, Ether, etc. te gaan gebruiken om benzine en andere goederen te kopen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.