Inmiddels heeft Bitcoin een redelijk stevige bodemkoers bereikt rond $ 29k en de markt beweegt de laatste tijd in een zijwaarts patroon. Bitcoin bouwt steeds op richting de $ 34-36k en zakt weer af richting maximaal $ 29k. Wat opvalt is dat de interesse in cryptocurrency terugloopt ten opzichte van april/mei dat crypto op het hoogste punt stond. Bezoekersaantallen op deze website zijn iets lager en Facebook groepen wat rustiger. Eigenlijk is dit vreemd, want dit is de tijd om te accumuleren en zijn er genoeg manieren om te verdienen in een zijwaartse/dalende markt.

De markt heeft eigenlijk voornamelijk last van FUD (onzekerheid) door de China ban, Elon Musk tweets, Grayscale aflopende contracten, Bitcoin kookt de oceanen en meer argumenten die zwakke handen de markt uit drukken. Vooral retail beleggers zijn snel bang op dit soort momenten en pakken verlies waar de grote instanties bijkopen, opslaan en winst maken.

Mochten er naar aanleiding van dit artikel vragen, opmerkingen of aanmerkingen zijn schroom dan niet om contact op te nemen met Crypto_Kevin op Telegram. Dit artikel is bewust in eenvoudige bewoording geschreven om niet een heel technisch verhaal te maken.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Nu wat dieper in op een aantal manieren om te verdienen in de huidige markt:

  1. Handelen op de spotmarkt (automatisch):

Handelen op de spotmarkt is het inkopen van cryptocurrency en deze tegen een hogere prijs verkopen op de korte termijn. In het geval van day traden is dat per dag. Handelen vergt veel kennis en op de lange termijn zijn er niet veel traders die succesvol zijn met handmatig handelen. Om een succesvol trader te zijn moet men controle over emoties hebben en goed trainen. Veel kennis vergaren en oefenen met fictief geld voordat er echt geld ingezet wordt. Een methode die ik zelf gebruik is een algoritme dat automatisch handelt (crypto trader). Zelfs in deze marktcondities wordt er nog rendement gemaakt met de juiste instellingen. De crypto trader die dit succes behaalt is de Satoshi Trading Bot. Eerder heb ik een specifiek artikel hierover geschreven met uitleg en statistieken. Alle overige informatie over deze bot is te vinden op de Satoshi Trading Bot website.

2. Handelen met futures:

Met futures kan een trader short of long gaan op bijvoorbeeld Bitcoin. Simpel gezegd houdt dit in dat er ingezet wordt op een daling (short) of stijging (long) van de Bitcoin koers (op een vastgesteld moment in de toekomst). Dit kan op verschillende exchanges gedaan worden en vaak ook met andere cryptocurrencies naast Bitcoin. Tevens is er een mogelijkheid om dit met leverage te doen dat is een hefboomeffect (tot x100) om meer winst te maken of verlies. Er wordt vaak gewerkt met een stop loss om eventuele verliezen te beperken. Het succesvol traden met futures is erg lastig en vergt enorm veel training. Dit is in mijn optiek vele malen moeilijker dan normaal day traden op de spotmarkt. Er zijn bepaalde mogelijkheden om anderen te volgen met trades (covesting) of het uit te besteden aan derden in de vorm van bepaalde fondsen.

3. Rente op cryptocurrency ontvangen:

Een eenvoudige methode die weinig handeling en kennis vereist. Op cryptocurrency worden hoge rentes geboden tot boven 10% per jaar op bepaalde platformen. Dit wordt per dag, week of maand uitgekeerd afhankelijk van het platform. Uiteraard is er het risico van stijgen en dalen, maar er is een methode om dit uit te sluiten. Namelijk stablecoins zoals USDT (Tether) of bijvoorbeeld USDC. Een stablecoin is altijd gelijk aan bijvoorbeeld een dollar en dat wil zeggen dat deze cryptomunt niet stijgt of daalt, maar enkel een dollarwaarde representeert. Dit beperkt het risico van volatiliteit en levert vele malen meer op dan geld op de bank zetten. Inmiddels zijn er verschillende brokers en beurzen waar een visa creditcard aangevraagd kan worden zodat je rente verdient en het geld gewoon kunt uitgeven middels de crypto creditcard. Inmiddels leef ik bijna helemaal op die manier. Het beste is om geld te verdelen over verschillende beurzen zodat potentiële risico’s worden geminimaliseerd.

Een lijst platformen/brokers/beurzen waar aantrekkelijke rentepercentages worden geboden zijn en via onderstaande links wordt er een bonus gegeven. Dit kan zijn korting op handelskosten of zelfs een dollarbedrag.

Per website is er eenvoudig te zien welke rentepercentages het bedrijf geeft op de verschillende cryptocurrencies die ze aanbieden.

4. Inkopen in crypto projecten in de beginfase (hoog risico):

Met de juiste achtergrondkennis is het vaak in een vroeg stadium te bepalen hoeveel potentie een nieuw cryptoproject heeft (do your own research). Wanneer een project een unieke ‘use case’ (functie) en een betrouwbaar team heeft. Als er een interessant project start en er zijn mogelijkheden om aan de seed round, van bijvoorbeeld 90% korting op de uiteindelijke marktprijs, mee te doen kan dit interessant zijn. Internet afspeuren is vaak niet de beste methode hiervoor, omdat het dan vaak onbekend is wie erachter zitten. Via het netwerk of crypto evenementen bij een project terecht komen kan interessant zijn. Dan wordt de context van het project duidelijk en is beter in te schatten wat de mate van professionaliteit, visie en doorzettingsvermogen zijn. Het team moet het uiteindelijk gaan doen. Heel af en toe komt er een pareltje voorbij en dan is een hoog risico belegging de moeite waard, omdat het rendement vaak goed is. Het belangrijkste is ook weer op tijd uitstappen, want veel munten redden het niet op de lange termijn.

5. Mining of Cloud-mining diensten:

Mining is weer enorm in trek nu China de miners (al dan niet tijdelijk) heeft verbannen. Echter heeft niemand zin in herrie makende, stroom vretende en warmte uitstotende crypto miners in huis/kantoor of loods. Het op kleine schaal individueel minen is totaal niet interessant, omdat de stroomtarieven daarvoor vaak niet laag genoeg zijn. Stroom dient zakelijk en op industriële schaal ingekocht te worden voor interessantere tarieven. Wat wel interessant is om in een professioneel centrum miningkracht (hashpower) in te kopen. Deze service wordt ook wel Cloud Mining genoemd. Er zijn daarin goede bedrijven die eerlijke diensten aanbieden waarbij de beloofde rekenkracht werkelijk wordt ingezet en de cryptocurrency automatisch op een ledger van de consument terecht komt. Wanneer iemand verwacht dat koersen weer gaan stijgen in de nabije of verdere toekomst is een dergelijke methode van flexibel inkomen ook erg interessant. Bij mining gaat het om het schaalbaarheidsprincipe en doordat consumenten meedraaien op individueel niveau in een groot centrum is de verkregen capaciteit en rendement veel hoger dan wanneer men dit zelf doet. Meer mining kracht voor een lagere prijs! Inmiddels zijn veel van deze centra al overgestapt op het inkopen van duurzame energie sinds de laatste energiediscussie.

Bitvavo

6. Accumuleren met de juiste strategie en Hodlen:

Voor degenen die nieuw zijn in cryptocurrency of die volledig zijn terug gestapt in stablecoins is het interessant om te bepalen waar de bodem kan liggen. Vanaf dat punt weer zoveel mogelijk Bitcoin/Ethereum en eventueel andere cryptomunten te gaan kopen en vast te houden. Voor de lange termijn ligt mijn persoonlijk vertrouwen met name in die twee cryptocurrencies, maar er zijn zeker andere munten die ook stijgingen kunnen bewerkstelligen (ADA, XRP, VET en andere coins). Ook al wordt er op huidige koersen ingekocht en de daling zet voort dan is er altijd de optie om verder bij te kopen. Het is daarom verstandig om in delen in te kopen en aankijken wat de markt doet. Of een DCA-strategie waarin op gezette vooraf bepaalde momenten wordt ingekocht (bijv. elke woensdag 12 uur) ongeacht de koers. Dit zijn allemaal mogelijke strategieën voor het accumuleren van cryptocurrency die op de lange termijn (in mijn optiek) veel meer waard worden. Daarnaast geloof ik persoonlijk in een Bitcoin koersdoel van $80 tot 100k in Q4 van 2021. Het huidig monetair systeem werkt niet langer, de inflatie is torenhoog, schuldenbergen zijn enorm en Bitcoin schaars. Do the math…

Goede exchanges/brokers om voordelig en veilig cryptocurrency te kopen zijn:

  • Bitvavo (Nederlands voordeligste broker met iDEAL)
  • Binance (Tijdelijk geen SEPA en iDEAL wel creditcard)

7. NFT gebaseerde online game

De laatste ontdekking is het op NFT gebaseerde spel genaamd Axie Infinty. Dit op Ethereum gebaseerde spel gebruikt de NFT-technologie om Axies (pets) uit te wisselen waarmee men kan vechten, adventure mode kan doen of dagelijkste quests. Met deze avonturen/gevechten tegen andere monsters of spelers worden er zogenoemde small love potions (SLP) verdiend (tot wel 100 per dag) en die vertegenwoordigen momenteel een waarde van $ 0.26 en staan op coinmarketcap als een aparte cryptocurrency. Net als Bitcoin fluctueert deze waarde en stijgt de laatste tijd met name. Daarnaast kunnen Axies fokken om nieuwe Axies te creëren en dit gaat ook met behulp van deze zogenoemde SLP’s. Axies vertegenwoordigen inmiddels een waarde van minimaal 200 dollar oplopend tot de gekste bedragen. De duurste is verkocht voor 300 Ethereum. Een beetje goede Axie gaat weg voor 0.5 Ethereum minimaal. Een game waar iets te verdienen valt dus en dat is te zien in de toename aan nieuwe spelers en de hype rondom de game, want momenteel wordt er overal over geschreven. Naast dat het heel lucratief kan zijn is het spel leuk om te spelen! Het vergt wel enige oefening om goed te worden en het spel plus alles eromheen te begrijpen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.