Volgens de adresactiviteit indicator van Santiment zijn Bitcoin houders actiever bezig met het overmaken van geld uit hun wallet.

Bitcoin beweegt sinds 13 augustus gestaag tussen de $45.860 en $48.160. Volgens de indicator is de adresactiviteit op lange termijn terug aan het bouncen naar het niveau van midden april.

De Santiment-indicator toont het aantal adressen dat deelneemt aan netwerkactiviteit en dat op een gegeven dag een transactie verricht naar een adres. Zowel verzenders als ontvangers worden geteld.

De indicator bereikte zijn top in januari en mei, toen Bitcoin snel steeg met een prijsstijging van respectievelijk 124 en 113 procent. De correlatie tussen de indicator en de prijs van Bitcoin wordt verklaard door de aard van de prijsbeweging van cryptocurrency. Om de prijs significant te laten bewegen, zullen cryptocurrency exchanges te maken moeten krijgen met een grote instroom van fondsen die direct afhankelijk zijn van adresactiviteit.

Instroom indicatoren voor beurzen laten geen specifieke gegevens zien die wijzen op ongebruikelijke activiteit op de beurzen. In feite is de instroom van Bitcoin naar exchanges sinds het begin van de maand met $ 2 miljard gedaald. In de afgelopen dagen is de instroom met 500 miljoen dollar gestegen als gevolg van lage weekendvolumes.

Bitvavo

Bij het ter perse gaan hebben 328 duizend Bitcoin-adressen enige vorm van activiteit vertoond op het netwerk, terwijl Bitcoin wordt verhandeld tegen $46.900.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.