Ark Invest is uit Chinese aandelen gestapt temidden van een sell off die de meeste Chinese aandelen de afgelopen maand met 10% heeft doen kelderen na een verrassend ingrijpen in de markt door de Chinese Communistische Partij (CCP).

Het ARK Innovation ETF heeft zijn blootstelling verminderd tot slechts 0,32% van zijn $23 miljard aan activa belegd in Chinese bedrijven, vergeleken met 8% in februari.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De ARK Next Generation Internet ETF heeft nog steeds ongeveer 3,8% belegd in Chinese aandelen, maar dat is minder dan 9% eerder dit jaar.

Tegelijkertijd heeft Ark Invest bitcoin gekocht. Het ARK Cryptocurrency U.S. Fund LLC kocht in mei $20 miljoen.

Bitvavo

Vorige week kocht de ARX Next Generation ETF 140.157 Grayscale-aandelen (GBTC), slechts een dag nadat het 310.000 van dergelijke aandelen had gekocht, wat het op een totaal van $ 11 miljoen brengt tegen de huidige prijs. Ze hebben ook bijna een miljoen (876.157) Coinbase-aandelen gekocht met een waarde van meer dan $ 200 miljoen tegen de huidige handelsprijs, naast $ 88,74 miljoen aan Twitter aandelen nadat Jack Dorsey zei dat bitcoin een “groot deel” van de toekomst van het sociale mediabedrijf zal zijn.

Of andere investeerders China volgen en in Bitcoin stappen valt nog te bezien, maar er is naar schatting een biljoen dollar onderweg op zoek naar nieuwe investeringen nu de Chinese aandelenverkoop zich verslechtert.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.