In het eerste kwartaal van 2021 werd wereldwijd voor 869 miljard dollar aan stablecoin-transacties verricht, waarmee het de categorie was met het hoogste transactievolume en de grootste vraag gedurende dat tijdsbestek, zo blijkt uit gegevens van Chainalysis

Vanaf 11 juli bereikte USDC een piek van $26,4 miljard in wereldwijde circulatie met $832 miljard overgedragen on-chain, volgens gegevens van Circle

Via het netwerk van Stellar konden gebruikers hun waarde in seconden verplaatsen, in plaats van minuten, om een betere liquiditeit van hun activa te behouden, aldus het bedrijf

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Aziatisch cryptocurrency uitwisselingsplatform Liquid Group, Inc. en Stellar Development Foundation (SDF) kondigden hun joint venture aan om USD-munt (USDC) uitgegeven op Stellar via de uitwisseling van Liquid aan te bieden voor snellere en goedkopere transacties, zeiden de bedrijven dinsdag.

Het open-source netwerk van SDF, Stellar, heeft een community van meer dan 5,3 miljoen accounts en heeft sinds 2015 meer dan 1,5 miljard transacties verwerkt. In oktober 2020 werd Stellar aangekondigd als een officiële blockchain voor USDC, zei CEO en uitvoerend directeur van de SDF Denelle Dixon in een interview met Blockworks.

Liquid is een wereldwijd fintech bedrijf met een licentie in Japan en Singapore en is de thuisbasis van een cryptocurrency uitwisselingsplatform dat dagelijks ongeveer $ 300 miljoen aan handelstransactie volume faciliteert over alle activa.

“Liquid is de eerste grote exchange die Stellar USDC ondersteunt en kan fungeren als een hub voor eindgebruikers om in [en] uit crypto-activa te stappen,” zei Dixon. “Het aanbieden van Stellar USDC zal Liquid in staat stellen om toegang te krijgen tot nieuwe geografieën via extra op Stellar gebaseerde stablecoin activa.”

USDC is een type digitaal activum dat wordt aangeduid als een stablecoin, die inwisselbaar is tot 1 USDC voor $ 1 Amerikaanse dollar, waardoor het een stabiele prijs heeft. Op 11 juli bereikte USDC een piek van $26,4 miljard in wereldwijde circulatie met een totaal van $832 miljard overgedragen on-chain, volgens gegevens van Circle.

Bron: Circle USDC gegevens

Los daarvan zijn stablecoins de meest verhandelde activa in cryptocurrency-transacties in Azië en worden ze vaak gebruikt om waarde te verplaatsen tussen exchanges, aldus Dixon.

In het algemeen is het gebruik van stablecoins vooral hoog in Oost-Azië als gevolg van het verbod van de Chinese overheid in 2017 op directe uitwisselingen van Chinese yuan voor cryptocurrency. 33% van de handelsactiviteit in 2020 werd toegeschreven aan stablecoin-transacties, volgens een rapport van Chainalysis.

Bitvavo

Tijdens het eerste kwartaal van 2021 vonden er wereldwijd $ 869 miljard aan stablecoin transacties plaats in de markt, waardoor het de categorie was met het hoogste transactievolume en de grootste vraag in dat tijdsbestek, bleek uit gegevens van Chainalysis. Ter vergelijking, zowel ether als bitcoin hadden lagere transactievolumes met respectievelijk $ 840 miljard en $ 623 miljard.

Voor crypto exchanges zoals Liquid betekent dit dat transacties sneller en tegen lagere kosten worden bevestigd dan voorheen, aldus Dixon. Via het netwerk van Stellar zouden gebruikers hun waarde in seconden kunnen verplaatsen, in plaats van minuten, om een betere liquiditeit van hun activa te behouden, zei het bedrijf.

Vandaag bedragen de kosten van een transactie via Stellar USDC minder dan een cent en de klanten van Liquid kunnen nu kiezen welk netwerk ze willen voor USDC-opnames. Als gebruikers Stellar kiezen, kunnen ze gemiddeld $ 12-$ 15 besparen op elke transactie in vergelijking met andere netwerken die worden getroffen door prijsstijgingen, zei Dixon.

“Liquid richt zich op het verhogen van de adoptie van cryptocurrency door de introductie van een technologisch superieur alternatief voor traditionele betalingsrails,” zei Liquid’s Chief Operating Officer Seth Melamed. “Door Liquid-klanten USDC over de Stellar blockchain te laten versturen, worden transactietijd en netwerkkosten aanzienlijk verminderd in vergelijking met het originele Ethereum USDC-token.”

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.