Toegang tot BTC staat op het punt om een stuk makkelijker te worden in El Salvador met de uitrol van crypto ATM’s.

Het Amerikaanse bedrijf Athena is van plan om de nieuwe crypto-gebaseerde economie van El Salvador te voorzien van 1500 Bitcoin-automaten, zo heeft een vertegenwoordiger van het bedrijf bevestigd.

De uitrol zal klein beginnen, met enkele tientallen machines om een bedrijfsmodel op te zetten. Het bedrijf uit Chicago is van plan om meer dan 1 miljoen dollar te investeren in het installeren van cryptocurrency automaten, gericht op regio’s waar inwoners geld overmaken vanuit het buitenland.

Samen met het installeren van de nieuwe machines zal het ook personeel inhuren en een kantoor openen om de activiteiten in El Salvador uit te voeren.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Athena exploiteert momenteel slechts twee geldautomaten van dit type in El Salvador, een op het strand van El Zonte als onderdeel van een experiment genaamd “Bitcoin Beach” met als doel om van de stad een van ‘s werelds eerste crypto economieën te maken, en de andere in El Tunco, volgens CNN.

Athena’s directeur voor Latijns-Amerika, Matias Goldenhörn, vertelde Reuters dat de Salvadoraanse president Nayib Bukele ons “een zware uitdaging van 1.500 geldautomaten had voorgelegd, we zullen daar voor gaan, maar in fasen. We zijn een privé onderneming en we willen ervoor zorgen dat onze ontwikkeling in het land duurzaam is.”

Op 17 juni berichtte Athena over zijn plannen om uit te breiden in het land in de nasleep van wetgevers die een wetsvoorstel aannamen om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het bedrijf tagde president Bukele met de vraag of duizend machines genoeg zouden zijn. Hij antwoordde dat hij zijn doel op een groter aantal had gesteld.

Goldenhörn verklaarde dat het bedrijfsmodel waarschijnlijk anders zal zijn dan in de VS, waar volgens Coinatmradar momenteel in totaal 19.325 BTC automaten staan.

“In eerste instantie gaan we tientallen machines brengen, (we zullen) testen hoe het businessmodel is in El Salvador, dat waarschijnlijk anders zal zijn dan in de Verenigde Staten,”

Bitvavo

El Salvador’s Bitcoin adoptieplan heeft al tegenwerking ondervonden van de Wereldbank, die weigerde het land te helpen bij de overgang, onder verwijzing naar “de tekortkomingen op het gebied van milieu en transparantie” die geassocieerd worden met de digitale activa.

Op 22 juni is er gezegd dat een oppositiepartij een rechtszaak had aangespannen omdat de nieuwe Bitcoin wet ongrondwettelijk zou zijn en schadelijk voor het land.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.