Het governance token rallyde eerder exponentieel ondanks de saaie prijsacties in de bredere cryptocurrency markt.

Een supersonische rally in de Axie Infinity markt die zijn native token AXS met 972% zag stijgen in slechts 23 dagen, riskeert nu een omkeer.

AXS prijs fragiel

De AXS/USD wisselkoers dook tot $16.02 op maandag, vier dagen nadat het piekte op $29.86. Daarbij probeerde het pair zijn extreem overbought sentimenten te neutraliseren, zoals bleek uit zijn dagelijkse relative strength index (RSI) die afgelopen week boven de 84 uitkwam, wat een winstnemend sentiment onder investeerders liet zien.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

AXS/USD toonde tekenen van een opleving op $16.38, een niveau dat samenvalt met het 61.8% Fib-niveau dat op zijn beurt een Fibonacci retracementgrafiek vormt van de $23.98-swing high naar de $4.07-swing low. De twee niveaus vertegenwoordigen de boven- en onderkant van de huidige curve range van de AXS/USD.

Extra steun kwam van het 20-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde van het pair (20-day EMA; de groene golf). De golf (nu bij $15.38) was instrumenteel in het versterken van AXS/USD’s opwaartse bias aan het begin van dit jaar, door wilde neerwaartse retracements af te stoppen en de prijzen in de richting van hun vorige uptrend te sturen.

Eerdere top-to-bottom Fib retracement setups presenteren het 38.2% Fib niveau als een belangrijke omkeerindicator. AXD/USD veerde bijvoorbeeld op met bijna 225% na het testen van $3.62 – het 38.2% Fib-niveau tijdens de pullback beweging van eind maart 2021.

Op dezelfde manier hield het niveau de bearish pogingen van AXS/USD tijdens april-mei tegen alvorens het op te geven en de weg vrij te maken voor een prijscrash, zoals getoond in de grafiek hieronder.

Bron: Tradingview

Daarom wijst de vorige fractal op een uitgebreide neerwaartse correctie voor het Axie Infinity token in de komende tijd. Als gevolg hiervan dient het huidige 38,2% Fib-niveau ($11,68) als het tussentijdse koersdoel voor de beren.

Niettemin zou een doorbraak onder het 38.2% Fib-niveau AXS/USD kunnen blootstellen aan de samenvloeiing van het 23.6% Fib-niveau ($8.77) en het 50-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (rond $8.29).

Bitvavo

Grondbeginselen

Ondanks de laatste bearish beweging steeg AXS met meer dan 2.5000% in een jaar.

In detail dient de cryptocurrency als een bestuur token bij Axie Infinity, een niet-fungibele token-gebaseerde online videogame ontwikkeld door een Vietnamese studio Sky Mavis. Spelers krijgen om te concurreren en beloningen te winnen in een in house token genaamd Small Love Potion (SLN). Op hun beurt kunnen ze SLN gebruiken om digitale huisdieren, Axies genaamd, te fokken in het spel.

Door dit te doen, kunnen toegewijde spelers gemiddeld tussen de 100 en 200 SLP tokens per dag verdienen. Dat komt ruwweg neer op $22 tot $44 per dag, volgens de huidige wisselkoers van $0,22 per token.

De play to earn functie is goed ontvangen door crypto fanaten. Vorige week nog harkte Axie Infinity meer dan $84M aan fees binnen in de laatste 30 dagen, meer dan Bitcoin en Ethereum verdienden aan protocol inkomsten, en meer dan alle top gedecentraliseerde financiële apps, waaronder PancakeSwap, MetaMask, MakerDAO, Synthetix, en anderen.

Bron: Token terminal

Terwijl AXS kan worden uitgewisseld op andere platforms, komt 97% van zijn volume van de Axie Marketplace, een speciaal portaal om digitale huisdieren te verhandelen, die op zijn beurt de vergoedingen doorgeeft aan de Axie Treasury.

Axie Treasury is nu gewaardeerd op $99.57mm. Source: Axie World

Volgens Axie World heeft de schatkist nu ongeveer $23.42mm aan marktplaats fees en $76.15M aan fok fees (fees die in rekening worden gebracht om digitale huisdieren te fokken).

Op zijn beurt wordt de vergoeding als een wekelijkse opbrengst gegeven aan gebruikers die AXS inzetten om het Axie Protocol te runnen en te besturen.

“Axie Infinity heeft zich onderscheiden van de rest van het peloton – cryptogames – en blijft stijgen,” merkt Mason Nystrom, een onderzoeker bij Messari, op, toevoegend:

“De volgende grote mijlpaal zal de lancering zijn van de alpha van zijn virtuele wereld, Lunacia in Q4.”

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!