Cryptocurrency exchange Binance heeft de voltooiing van zijn 16e BNB token burn aangekondigd.

Het heeft bijna 1,3 miljoen tokens vernietigd die cumulatief $393 miljoen waard zijn.

Na de lancering van zijn native token heeft ‘s werelds grootste exchange naar gerapporteerde handelsvolumes zich gecommitteerd aan het verbranden van de helft van zijn circulerende voorraad (100 miljoen BNB).

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Binance verbrandde vroeger 20 procent van zijn kwartaalwinst, volgens de eerste versie van de whitepaper van BNB. Sinds afgelopen zomer is dat echter niet meer het geval.

In de huidige versie van het witboek staat dat het aantal tokens dat Binance elk kwartaal vernietigt, wordt bepaald door de handelsvolumes op zijn crypto-to-crypto platform die in het voorgaande kwartaal werden geregistreerd:

Elk kwartaal zullen we BNB vernietigen op basis van het handelsvolume op ons crypto-to-crypto platform totdat we 50% van alle BNB vernietigen.

Vorig kwartaal verbrandde Binance een recordbedrag van 595 miljoen dollar aan BNB. FTX CEO Sam Bankman-Fried speculeerde dat de winst van de beurs voor dat kwartaal kon oplopen tot $750 miljoen.

Het percentage van de Q2 burn blijft onduidelijk aangezien Binance dergelijke cijfers niet publiekelijk bekend maakt.

Binance was wel toeschietelijk over de kwestie in zijn blogpost van januari, waarin wordt uitgelegd dat de “accelerate burn” nodig was om het proces aanzienlijk te versnellen. Anders zou het 27 jaar duren om het eerder genoemde doel van het vernietigen van de helft van de totale circulerende voorraad van het token te bereiken

Bitvavo

Geen prijspiek

Door de eigen tokens permanent uit de circulatie te halen, maakt Binance de resterende tokens schaarser.

Hoewel de gigantische token burn ontegenzeggelijk bullish is voor BNB, gaf de cryptocurrency nauwelijks een krimp na de aankondiging. Het is momenteel flatlining op $ 302, volgens op de BinanceUS-uitwisseling.

Desondanks blijft Binance Coin een van de best presterende cryptocurrencies van 2021. Het is nog steeds een duizelingwekkende 753 procent gestegen sinds het begin van het jaar, ondanks een duikeling van 56 procent sinds zijn hoogtepunt in mei.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!