Binance heeft de dagelijkse opnamelimieten met 97% verlaagd voor gebruikers met enkel een basisverificatie.

Belangrijke punten:

  • Binance heeft zijn dagelijkse opnamelimieten voor niet-geverifieerde gebruikers met 97% verlaagd.
  • De dagelijkse opnamelimieten worden aangepast van 2 BTC naar 0,06 BTC voor accounts die niet volledig geverifieerd zijn.
  • De maatregel komt nu Binance wereldwijd onder vuur ligt van toezichthouders omdat het niet voldoet aan de richtlijnen…

Binance zegt dat gebruikers die niet volledig geverifieerd zijn, dagelijks tot 0,06 BTC kunnen opnemen. De vorige limiet was vastgesteld op 2 BTC.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Binance vermindert risico’s op witwassen van geld

Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling door handelsvolume, heeft zijn dagelijkse opnamelimieten voor niet-geverifieerde gebruikers opnieuw aangepast en met 97% verlaagd.

Vandaag zei de beurs dat accounts met Basic Account Verification alleen in staat zouden zijn om dagelijks tot 0,06 BTC (ongeveer $ 2.200) in totale waarde op te nemen. Voorheen was de limiet ingesteld op 2 BTC (ongeveer 75.000 dollar).

In een blogpost kondigde de exchange aan:

“Dagelijkse opnamelimieten worden aangepast naar 0,06 BTC voor accounts die alleen Basic Account Verification hebben voltooid.”

De aanpassing is doorgevoerd voor nieuwe gebruikers en voor bestaande gebruikers zal het in fases plaatsvinden tussen 4 aug. en 23 aug. 2021.

Bij Basic Account Verification vraagt Binance gebruikers om hun officiële naam, adres en persoonlijke e-mail in te dienen. Deze gegevens worden echter niet gecontroleerd aan de hand van een officiële door de overheid uitgegeven identiteit of document.

Het implementeren van een limiet op dagelijkse opnames is een gebruikelijke praktijk bij de meeste crypto exchanges om illegale activiteiten zoals het witwassen van geld in te dammen.

Ter vergelijking, zodra een account volledig is geverifieerd en een gebruiker een identificatie indient, mogen ze elke 24 uur tot 100 BTC (ter waarde van ruwweg 3,7 miljoen dollar) opnemen. Deze limiet is niet bijgesteld.

Een verlaging van de basis verificatielimiet suggereert dat Binance het moeilijker maakt voor mensen om mogelijk misbruik te maken van de vorige dagelijkse limiet van 2 BTC, en dus potentiële gevallen van illegale activiteiten terugdringt. Bovendien zal de regel het moeilijker maken voor Binance-gebruikers om transacties in cryptocurrencies uit te voeren zonder het know your customer (KYC)-proces van de exchange te voltooien.

Bitvavo

De stap komt op een moment dat Binance te maken heeft met veel warmte van toezichthouders wereldwijd over zijn gebrek aan KYC en financiële rapportage regels. In eerdere berichten werd gesuggereerd dat Binance werd onderzocht omdat het niet voldeed aan de wereldwijde voorschriften tegen het witwassen van geld (AML).

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, reageerde onlangs op het onderzoek door te bevestigen dat de beurs van plan was om de naleving van de regelgeving te verdubbelen en zijn mentaliteit te veranderen van een “startup naar een financiële dienstverlener”. De beurs stopte eerder deze maand ook met de handel in tokenized aandelen en beweerde toen dat de stap deel uitmaakte van een poging om “de commerciële focus te verleggen naar andere productaanbiedingen.”

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.