Institutionele sentimenten lijken weer positief te worden ten opzichte van crypto, aangezien crypto beleggingsproducten voor het eerst in vijf weken een instroom van 63 miljoen dollar zagen, volgens een rapport van CoinShares, Europa’s grootste investeringsfirma in digitale activa. Voorheen waren er vier opeenvolgende weken van uitstroom van cryptofondsen.

Snelle feiten:

“Voor het eerst in 9 weken waren er instromen te zien over alle individuele digitale activa, wat een ommekeer in het sentiment onder investeerders impliceert,” schreef James Butterfill, een beleggingsstrateeg voor CoinShares.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Bitcoin nam de leiding, met een totale instroom van 38,9 miljoen dollar.

“Hoewel er vorige week instroom was, was de handelsomzet in Bitcoin beleggingsproducten de laagste sinds november 2020,” schreef Butterfill. “Een soortgelijke observatie werd breder gezien in het hele Bitcoin ecosysteem, met volumes die met 38% daalden ten opzichte van het gemiddelde voor 2021.”

Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency naar marktwaarde, doorbrak zijn drie week durende streak van uitstromen met een instroom van 18 miljoen dollar.

Altcoins Polkadot, XRP en Cardano zagen instromen van respectievelijk US$2,1 miljoen, US$1,2 miljoen en US$0,7 miljoen.

Eerder deze maand kondigde Grayscale, ‘s werelds grootste institutionele digitale vermogensbeheerder met op 3 juli US$29,8 miljard aan beheerd vermogen, aan dat het Cardano (ADA) toevoegde aan zijn Grayscale Digital Large Cap Fund als onderdeel van een driemaandelijkse herziening.

Bitvavo


De componenten in het fonds per 1 juli zijn als volgt: 67,47% Bitcoin (BTC), 25,39% Ethereum (ETH), 4,26% Cardano (ADA), 1,03% Bitcoin Cash (BCH), 0,99% Litecoin (LTC) en 0,86% Chainlink (LINK). Cardano zit in het midden van zijn driefasige Alonzo upgrade, die smart-contract functionaliteit naar de blockchain zal brengen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.