Nieuwe all-time highs zijn zo goed als gegarandeerd als de tijd rijp is, beweert de laatste analyse, terwijl zowel Bitcoin als altcoins een adempauze nemen.

Bitcoin (BTC) daalde naar $44.000 op 18 augustus terwijl traders nog steeds bullish zijn op nieuwe all time highs.

Gegevens van TradingView toonden aan dat BTC/USD vannacht lokale dieptepunten van $44.215 bereikte op Bitstamp.

De laatste dip markeert een daling van $3.800, nadat Bitcoin een aantal dagen geleden werd afgewezen op $48.000.

Dit was te verwachten, de druk van de verkopers vanaf dat niveau en naar boven toe blijft aanzienlijk, met bulls die tot nu toe het momentum missen om hun posities te absorberen.

Voor de populaire handelaar Pentoshi was dit echter slechts een tijdelijk verschijnsel. Bitcoin, zo betoogde hij op de dag zelf, “gaat iedereen eraan herinneren wie de koning is.”

“En Bitcoin is echt klaar om naar nieuwe ath’s te gaan. Het gaat iedereen eraan herinneren wie de koning is. Btc leidt het peloton en vanaf daar wordt alles meer bullish.”

De aandacht was dus gericht op $42.000 steun voor een potentiële hogere laagconstructie, een niveau dat sinds 7 aug. niet meer is getest.

Zoals eerder vermeld, mocht BTC/USD de $48.000 weerstand verpletteren dan kan de volgende stop gemakkelijk $55.000 of meer zijn.

Ondertussen heeft veteraan trader Peter Brandt zich aangesloten bij collega trader en analist Rekt Capital en ziet een stijgend wig patroon voor Bitcoin.

BTC/USD omcirkelde op het moment van schrijven $45.300, al meer dan $1.000 hoger dan eerdere dieptepunten.

Bitvavo

Ethereum hertest $3.000

Tegelijkertijd was het een geval van wonden likken voor de belangrijkste altcoins, die het op dagelijkse tijdframes verloren van Bitcoin.

Van de top 50 cryptocurrencies per market cap waren dagelijkse verliezen van 7% niet ongewoon, terwijl Ether (ETH) terugkeerde om de steun van $3.000 uit te dagen.

Hoogvlieger Solana (SOL) behield het grootste deel van zijn eerdere winsten, zwevend op $ 68 op het moment van schrijven, terwijl het nog steeds 60% steeg in de afgelopen week.

“Een algemene dip in de Altcoin-markt lijkt nu aan de gang te zijn,” vatte Rekt Capital samen. Hij voegde eraan toe dat de wekelijkse close voor de gecombineerde altcoin market cap niettemin “fantastisch” was geweest.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.