Twitter CEO ziet mogelijkheden om Bitcoin te integreren in diensten als commerce, abonnementen en nieuwe functies als Twitter Tip Jar en Super Follows.

Bitcoin (BTC), ‘s werelds grootste cryptocurrency in marktkapitalisatie is een van de belangrijkste trends zijn voor de toekomst van Twitter, verklaarde CEO Jack Dorsey.

De CEO van Twitter zei dat Bitcoin een “groot deel” van de toekomst van het bedrijf zou zijn tijdens de tweedekwartaal earnings call, en schetste het potentieel van de digitale munt om Twitter producten en diensten verder te transformeren.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Verwijzend naar Bitcoin als een native valuta van het internet, beschreef Dorsey mogelijkheden om BTC te integreren in bestaande Twitter-diensten, waaronder handel, abonnementen en nieuwe functies zoals Twitter Tip Jar en Super Follows.

De CEO legde aan investeerders uit dat veel van de door Bitcoin mogelijk gemaakte innovatie “meer is dan alleen maar valuta”, omdat Twitter zich inzet om sociale media te decentraliseren en meer economische prikkels te bieden. Hij merkte op dat Bitcoin een van de drie belangrijkste trends is voor de toekomst van Twitter, naast kunstmatige intelligentie en decentralisatie. “Ik denk dat het enorm belangrijk is voor Twitter en voor de aandeelhouders van Twitter dat we blijven kijken naar de ruimte en er agressief in blijven investeren,” zei hij.

Dorsey benadrukte dat Twitter niet alleen is in zijn toewijding aan crypto, verwijzend naar agressieve digitale valuta ontwikkeling door social media gigant Facebook, die verwacht later dit jaar zijn Diem cryptocurrency te testen. Maar in tegenstelling tot Facebook, zal Twitter zich op een dag richten op BTC als een native internet open standaard, verklaarde hij:

“Er is een duidelijke behoefte aan, en waardering voor. En ik denk dat een open standaard die eigen is aan het internet de juiste weg is om te gaan, dat is waarom mijn focus en onze focus uiteindelijk op Bitcoin ligt.”

Bitvavo

Dorsey’s laatste Bitcoin-gesprek is naar verluidt de eerste keer dat de CEO publiekelijk heeft gesproken over dat Twitter BTC kan integreren in zijn producten. De nieuwe opmerkingen komen kort nadat Dorsey Bitcoin besprak op het virtuele BTC-evenement “The ₿ Word” samen met Tesla CEO Elon Musk en Ark Invest’s Cathie Wood. Dorsey zei dat veel bestaande bedrijfsmodellen er heel anders uit zouden zien als Bitcoin eerder zou bestaan dan Twitter of Facebook. “We zouden zeker niet de afhankelijkheid hebben die we hebben van het advertentie business model,” merkte hij op.

Dorsey staat bekend als een belangrijke vroege Bitcoin gelovige, herhaaldelijk betoogd dat Bitcoin klaar is om de enige munt van het internet te worden sinds ten minste 2018. Zijn crypto-vriendelijke digitale betalingsbedrijf Square is een solide Bitcoin-investeerder, die eind 2020 $ 50 miljoen in BTC kocht en vervolgens in februari 2021 een extra $ 170 miljoen in BTC kocht.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.