Mike McGlone, Bloomberg’s chief commodity strateeg, is naar Twitter gegaan om te delen hoe de crypto markten reageren op het Chinese verbod op cryptocurrency miners en oppert welk effect het kan hebben op Bitcoin op de lange termijn.

“Chinees verbod kan onderliggende waarde BTC in de toekomst een boost geven”

De expert McGlone is van mening dat de digitalisering van geld nu groeit dankzij het beleid van de Chinese overheid tegen crypto miners en crypto traders.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De eerste grafiek die hij deelde toont een grote stijging van de USDT-marktkapitalisatiewaarde van Tether dit jaar, maar een daling van de Bitcoin-prijs tot 33.268 dollar.

McGlone heeft getwitterd dat de tegenwind van China, die steeds antagonistischer wordt tegen ‘s werelds digitale concurrent van goud, op de lange termijn wel eens zou kunnen omslaan in een rugwind.

De tweede grafiek laat een duik zien van de Bitcoin hashrate, veroorzaakt door Chinese autoriteiten die lokale grote mining bedrijven dwingen om het land uit te verhuizen naar Noord Amerika en Kazachstan.

Bitvavo

Bitcoin hashrate daalt naar de dieptepunten van 2019

De BTC hashrate is gedaald naar het laagste niveau sinds juli 2019 – de 58 EH/s plek. Onder de bedrijven die hebben geleden onder het Chinese crypto verbod, meer dan de helft van hun hashrate hebben verloren en hun bedrijf uit China zijn gaan verplaatsen, zijn reuzen zoals BTC.com, Antpool, en Poolin.

In het weekend deelde de Chinese crypto journalist Colin Wu zijn kijk hierop.

Volgens zijn tweet, zou het moeilijk zijn om de BTC hashrate te herstellen naar de vorige ATH van 171 EH/s en zelfs naar 130 EH/s tot het einde van 2021, tenzij China zijn huidige anti Bitcoin beleid verzacht.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.