Uit gegevens blijkt dat anonieme entiteiten dit jaar en vorig jaar een steeds grotere rol gaan spelen bij het ontginnen van Bitcoin.

Bitcoin (BTC) is het afgelopen jaar aanzienlijk gedecentraliseerder geworden, suggereert een metriek – en de trend groeit.

Volgens gegevens van Blockchain.com, een bron van on-chain data, is de verdeling van hash rates steeds meer in het voordeel van kleine, onbekende miners.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Kleine jongens vergroten deel van mining taart

Ondanks de grote prijsstijging in de afgelopen 12 maanden, zijn Bitcoin-mijnwerkers niet “bedrijfsmatiger” geworden – het mijnen wordt juist anoniemer nu kleinschalige entiteiten meedoen.

Als we kijken naar de verdeling van de hash-tarieven, is deze trend al zichtbaar sinds de crash van maart 2020, en dit jaar is het tempo toegenomen.

De terugval vanaf de all-time highs van $64.500 heeft de beweging naar kleinere spelers versneld, iets wat verwacht zou worden van een dalende hash rate die hen stimuleert om te mijnen.

Grafiek met de verdeling van de hash rate van Bitcoin mining. Bron: Blockchain.com

Zoals bronnen meldde, is de hash rate de afgelopen twee weken gestabiliseerd en begonnen met het terugwinnen van verloren terrein.

Een analyse van de door de mijnbouwgemeenschap als geheel verzamelde inkomsten onderstreept het herstel dat plaatsvindt, en geeft hoop dat de opwaartse trend, die de hash rate tot mei kenmerkte, zich zal hervatten.

Op het moment van schrijven wordt de hash rate geschat op 95 exahashes per seconde (EH/s), een stijging ten opzichte van de bodem van 83 EH/s.

Grafiek van de inkomsten van Bitcoin miners. Bron: Blockchain.com
Bitvavo

Veel miners “onevenredig duurzaam”

Toekomstige veranderingen onder miners lijken zich echter te richten op grotere spelers, die, in het kielzog van de Chinese stormloop, aan kracht winnen in de Verenigde Staten en elders.

Een reeks aankondigingen deze maand, waaronder een mining bedrijf dat van plan is om naar de beurs te gaan in de VS, gaat gepaard met nieuws dat de milieucertificaten van de industrie snel aan het veranderen zijn.

“We zien ook veel meer openbaarmaking van miners – 32% van de hash rate sloot zich aan bij een raad, Bitcoin Mining Council, en ze hebben nu driemaandelijkse openbaarmakingen geproduceerd, en binnen die steekproef waren de miners voor 67% hernieuwbaar of nucleair aangedreven,” vertelde Nic Carter, mede-oprichter van CoinShares, woensdag aan CNBC.

“Dus de miners die het openbaar maken – en veel van deze zijn westerse miners die blootgesteld zijn aan westerse kapitaalmarkten – zijn onevenredig duurzaam in hun activiteiten.”

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, liet doorschemeren dat Tesla de komende maanden mogelijk weer Bitcoin gaat accepteren voor betalingen op basis van deze milieuveranderingen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.