De Bitcoin-prijs is nog steeds 38% verwijderd van zijn all-time high maar een aantal technische indicatoren suggereren dat de bulls aan kracht aan het winnen zijn.

De Bitcoin-prijs (BTC) kende een bullish wending op 13 juni toen de prijs uitbrak naar $39.252, maar veel analisten staan nog steeds langs de zijlijn als het gaat om het bepalen of de digitale asset klaar is om zijn uptrend voort te zetten.

Tot op heden blijft de cryptomarkt op scherp staan en is twee maanden verwijderd van Bitcoin’s all-time high nabij $65.000. Een marktanalyse van Delphi Digital identificeerde een “belangrijk kop en schouders patroon” dat “meer pijn op korte termijn zou kunnen voorspellen als BTC onder de $30.000 duikt.”

Met dat in gedachten is het nu een goed moment om een aantal belangrijke datapunten te bekijken om een beter perspectief te krijgen op waar de Bitcoin-prijs nu heen zou kunnen gaan.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Korte termijn houders lijden verliezen

Een prijsdaling van 50% in de afgelopen twee maanden lijkt misschien extreem voor degenen die niet bekend zijn met de volatiliteit van de cryptocurrency markt, maar het komt niet als een verrassing voor de lange termijn houders die meerdere drawdowns van een nog grotere omvang hebben gezien in het afgelopen decennium.

Terugval van de Bitcoin-prijs vanaf het 52-weeks hoogtepunt. Bron: Delphi Digital

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, is een drawdown van 70% of meer niet ongewoon voor BTC, vooral na een aanzienlijke stijging van de prijs, wat erop wijst dat de mogelijkheid van verdere daling nog steeds een bedreiging is terwijl stieren strijden met beren in het midden $ 30.000 bereik.

De snel dalende prijzen stuurden nieuwe en oude Bitcoin-houders naar de zijlijn, wat resulteerde in handelaren die met verlies verkochten volgens SOPR-gegevens (Spent Output Profit Ratio) die werden benadrukt door cryptocurrency analist filbfilb.

Bitcoin uitgegeven output winst verhouding. Bron: Decentrader

In de afgelopen dagen zijn er tekenen van een SOPR-reset verschenen die erop wijzen dat gemiddelde wallets nu weer met winst verkopen.

De Crypto Fear and Greed Index (CFGI) heeft ook zijn laagste niveau bereikt sinds de sell-off van maart 2020, geïnitieerd door de Covid-19 pandemie.

BTC drawdown vs. crypto angst en hebzucht index. Bron: Delphi Digital

De hoge niveaus van angst die momenteel worden ervaren door een meerderheid van de handelaren hebben velen aan de zijlijn gezet omdat de bezorgdheid over verdere verliezen een legitieme mogelijkheid blijft.

Voor de tegendraadse beleggers zijn lage scores op de index echter een signaal om “hebzuchtig te zijn wanneer anderen angstig zijn”, zoals Warren Buffet zou zeggen, en de bovenstaande grafiek toont aan dat kopen tijdens hoge angstmomenten de neiging heeft een goed instapniveau te zijn.

Bitvavo

Sentiment begint op te veren

Hoewel het waar is dat de Bitcoin-prijs de afgelopen twee maanden meer dan $30.000 is gedaald, is het belangrijk om op te merken dat de hoeveelheid die is gedaald en de huidige prijs bijna het dubbele zijn van de vorige all-time high uit 2017, wat een licht werpt op hoe significant de rally de afgelopen zes maanden is geweest.

On-chain analyse van Decentrader toont aan dat een ‘oversold’ signaal onlangs werd geactiveerd, “wat suggereert dat BTC binnenkort klaar zou kunnen zijn om om te draaien en naar de bovenkant te bewegen.”

Bullish signaal geleverd door de actieve adressen sentiment indicator. Bron: Decentrader

De actieve adressen sentiment indicator vergelijkt de 28-daagse verandering in prijs, weergegeven door de oranje lijn, met de 28-daagse verandering in on-chain actieve adressen die wordt weergegeven door de band van grijze lijnen.

De oranje lijn die zich beweegt van onder de groene gestippelde lijn terug naar boven in de band van actieve adreswijzigingen wordt beschouwd als een bullish signaal, en dit gebeurde voor het laatst op 10 juni, wat wijst op de mogelijkheid van een ommekeer in de markt.

Volgens Rekt Capital, een populaire analist op Twitter, is Bitcoin nog steeds op weg naar een nieuwe all-time high.

Voor nu is het misschien het beste om gewoon een pauze te nemen van het staren naar grafieken en je zorgen te maken over welke kant Bitcoin zal kiezen. De langetermijnvooruitzichten blijven sterk nu landen als El Salvador BTC zijn gaan kiezen als wettig betaalmiddel en meer mensen geïnteresseerd raken in cryptocurrency. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.