Michaël van de Poppe gelooft dat er upside in het verschiet ligt voor BTC/USD in de komende dagen, ondanks nervositeit over Grayscale.

Bitcoin (BTC) sloot dit weekend voor de achtste week op rij onder een belangrijk voortschrijdend gemiddelde, maar een analist wedt op een aankomende uitbraak.

Bitcoin balanceert uitbraak met zorgen over Grayscale

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView volgden Bitcoin toen het maandag de weekendwinsten terugdraaide na een teleurstellend wekelijks slot.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De grootste cryptocurrency had zijn vertrouwde trading range behouden met $33.000 als steun door zaterdag en zondag, maar de nieuwe week temperde het momentum.

Voor de populaire handelaar en analist Rekt Capital is het mogelijk dat, tenzij er vooruitgang kan worden geboekt, Bitcoin-stieren niet lang meer stand kunnen houden voordat er nieuwe verliezen worden geleden.

“Het blauwe 50-weeks EMA houdt nog steeds stand als steun,” vatte hij samen in een reeks tweets.

“Als deze HL niet snel wordt teruggewonnen als steun, kan de druk van de sell-side op de 50 WEMA te veel zijn voor $BTC om hier stand te houden.”

Anderen waren optimistischer. Collega trader Michaël van de Poppe ging in zijn laatste video update zelfs zo ver om een BTC prijs breakout binnen enkele dagen te noemen.

“Ik geloof dat Bitcoin een uitbraak naar boven gaat maken,” voorspelde hij.

“Het zou mij niet verbazen als Bitcoin gedurende de dagen van deze week rond de 38.000 dollar gaat handelen.”

Een blik op de koop- en verkoopniveaus op de grote beurs Binance toonde weerstand die zich vormde op $35.000, waarbij $30.000 op zijn plaats bleef als algemene steun.

Altcoins liggen op de loer voor marktbesluit

Van de Poppe voegde eraan toe dat deze beweging goed zou kunnen zijn voor altcoins, die zouden kunnen gaan profiteren van het bullish sentiment. Hij had eerder betoogd dat altcoins de snelheid van de winsten van Bitcoin in de komende maanden zouden overtreffen.

Bitvavo

“Ik denk dat de altcoins ook dicht bij een bodem zijn”, zei hij vrijdag.

Gerelateerd: Top 5 cryptocurrencies om deze week in de gaten te houden: BTC, LUNA, ATOM, CAKE, FTT

De meeste altcoins zagen vlakke prestaties op de dag, weinig veranderd over de afgelopen 24 uur.

Met weinig door middel van een sterk sentiment in beide richtingen, zoals Cointelegraph rapporteerde, blijven er zorgen dat externe factoren de prijsactie van cryptocurrencies overmatig kunnen beïnvloeden.

Dit komt in de vorm van de Grayscale ontsluitingsreeks, waarbij ongeveer 42.000 BTC betrokken zijn over de maand juli.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.