Brazilië blijft vooruitgang boeken bij het creëren van nieuwe beleggingsmogelijkheden met betrekking tot cryptocurrencies. Deze week lanceerde het een gloednieuwe Bitcoin ETF -met een groene twist.

Onder ticker BITH11, repliceert de Hashdex Nasdaq Bitcoin Reference Price de prestaties van de Nasdaq Bitcoin Reference Price Index.

Dit zou op zijn beurt de tweede ETF zijn die in Brazilië beschikbaar is en 100% blootstelling aan Bitcoin biedt, concurrerend met de QR CME CF Bitcoin Reference Rate of QBTC11 die ook onlangs werd goedgekeurd.

Brazilië heeft zijn eerste groene Bitcoin ETF gelanceerd, de BITH11. Nu heeft het 4 crypto-gerelateerde ETF’s beschikbaar op de beurs.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Brazilië heeft een nieuwe milieuvriendelijke Bitcoin ETF

Maar het voorstel van Hashdex verschilt van zijn door QR Assets beheerde concurrent. Het wil de koolstofemissies van Bitcoin-beleggingen neutraliseren.

De zogenaamde First Green Bitcoin ETF in Brazilië zal audits gebruiken door het Duitse Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) om de milieu-impact van BITH11-investeringen te bepalen, waardoor het elk jaar 0,15% van zijn liquide middelen kan investeren in koolstofkredieten en milieuvriendelijke technologieën.

Rogerio Santana, directeur van de B3 (de belangrijkste beurs van Brazilië), benadrukte het belang van dit initiatief en merkte op dat BITH11 niet alleen voldoet aan de wettelijke voorschriften van het land, maar ook een positieve impact bevordert, niet alleen op de industrie, maar ook op het hele ecosysteem. Hij was er ook trots op dat hij een van de meest uitgebreide cryptocurrency-beleggingsaanbiedingen in de hele regio heeft.

“De nieuwe ETF biedt beleggers blootstelling aan de variaties van ‘s werelds toonaangevende digitale activa, met al zijn groeipotentieel en opslag van waarde, op een gereguleerde, veilige en duurzame manier … Met de introductie van deze ETF vergroten we ook B3’s aanbod van ESG-producten die beschikbaar zijn voor de markt.”

Dit zou op zijn beurt de tweede ETF zijn die door Hashdex wordt beheerd. De eerste, HASH11, of Hashdex Nasdaq Crypto Index, repliceert de prestaties van de Nasdaq Crypto Index (NCI), die een theoretisch mandje volgt van verschillende cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Bitcoin Cash, en Stellar Lumens.

Naast dit aanbod werd een paar dagen geleden ook de eerste 100% Ethereum ETF goedgekeurd. De QR CME CF Ether Reference Rate, of QETH11, wordt beheerd door QR Assets en volgt het prijsgedrag van ETH via de CME CF Ether Reference Rate.

Op deze manier controleren Hashdex en QR Assets de Braziliaanse crypto ETF-markt. De twee beleggingsondernemingen hebben het land ook gepositioneerd op het podium van plaatsen met de meest diverse blootstelling aan cryptocurrency ETF’s.

Bitvavo

Een groeiend crypto ecosytem

Brazilië heeft een vrij streng regelgevend systeem wat crypto investeringen betreft, maar het land is ook bezig met een grote hervorming van de regelgeving, speciaal dankzij de regelgevende sandbox. Ook heeft een groeiend ecosysteem van dienstverleners het gezicht van de hele crypto-industrie gewassen.

Diensten als Z.ro Bank, Alter en Uzzo Pay bieden gebruikers een gratis bankrekening met de mogelijkheid om Bitcoin te kopen en verkopen tegen marktprijzen. Gebruikers kunnen ook betalen met prepaid creditcards die het geld van hun fiat rekeningen gebruiken.

A Visa card from the brazilian Bitcoin Bank Alter. Image: Alter Bank

Een Visa-kaart van de Braziliaanse Bitcoin bank “Alter.” Beeld: Alter Bank

Ook de populariteit van crypto excursies heeft een hoge vlucht genomen. Binance is nu geconsolideerd als de top keuze ondanks het ontslag van zijn land manager, maar andere diensten zoals Biscoint, Mercado Bitcoin, Ripio en Satoshitango zijn ook aan het uitbreiden nu de interesse in crypto toeneemt

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.