Met ondersteuning voor JavaScript maakt Cardano Plutus toepassingen in de browser mogelijk.

Belangrijke punten

  • Charles Hoskinson onthulde onlangs dat de smart contracts van Cardano nu compatibel zijn met webbrowsers op testnet.
  • Het team draaide de Plutus applicatie backend in Javascript, de meest populaire web programmeertaal.
  • Cardano heeft stappen gezet in de richting van de lancering van smart contracts op het mainnet, gepland voor september.

Charles Hoskinson informeerde de Cardano gemeenschap over de plannen van de blockchain om web- en mobiele integratie toe te voegen.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Plutus nu compatibel met webbrowser

Charles Hoskinson zegt dat Cardano binnenkort web- en mobiele integratie zal ondersteunen.

In een dinsdag gehouden videostream zei de oprichter van Cardano dat het team nu succesvol was in het draaien van de Plutus applicatie backend in Javascript, de meest gebruikte programmeertaal op het web.

Omdat de applicatie backend nu in JavaScript draait, zijn de smart contracts van Cardano nu compatibel met webbrowsers op testnet. Hoskinson omschreef de update als een belangrijke ontwikkeling:

“Het punt van de applicatie-backend in de browser is om Plutus-toepassingen in de browser mogelijk te maken. Dat was een grote mijlpaal om dat team dat te zien doen.”

In dezelfde video voegde Hoskinson eraan toe dat er verder getest en geoptimaliseerd zal worden om de webcompatibiliteit van Plutus smart contracts te verbeteren.

Cardano wil smart contracts uitrollen in een reeks updates als onderdeel van zijn Alonzo hardfork.

Op 14 juli forkte het Cardano-team zijn testnetwerk naar de nieuwe Alonzo White node en breidde het testen van smart contracts uit naar ontwikkelaars en validators.

Het team integreert nu het geüpgrade testnetwerk met Plutus, Cardano’s smart contract platform, door middel van applicatie backend ontwikkeling.

Naast de browserintegratie is een andere belangrijke prioriteit voor het team Mithril- een protocol dat cruciaal zal zijn in het beveiligen van de Cardano lichtgewicht client. Eenmaal geïmplementeerd, zal Mithril helpen bij de veilige activering van Plutus smart contracts op mobiele apparaten.

Volgens Hoskinson zal het protocol ervoor zorgen dat light clients genoeg gegevens lokaal op een apparaat hebben om transacties te verifiëren, zonder de volledige blockchain te downloaden.

Smart Contracts lanceren op Mainnet

Ondanks kritiek op de trage ontwikkeling in het recente verleden, is Cardano geleidelijk op weg naar de lancering van smart contracts op het mainnet.

In de dinsdag stream, bevestigde Hoskinson dat Cardano “vooruit gaat in een vrij systematisch tempo.”

Voorlopig worden smart contracts uitgebreid getest op het Alonzo testnet, zoals blijkt uit de laatste Github repo’s van IOHK, het kern engineering team.

Het team draait Plutus Pioneers, met een paar duizend ontwikkelaars die smart contracts schrijven op het testnetwerk.

Bitvavo

Het team heeft ook meer dan honderd integratiepartners binnengehaald, zodat de blockchain-infrastructuur, zoals de wallet backend en de applicatie backend, synchroon blijft lopen met de gefaseerde Alonzo upgrades.

Ondertussen heeft Cardano’s ADA-token de laatste tijd een relatief stabiele prijs behouden, ondanks de recente crash in mei. Het wordt momenteel verhandeld op $ 1,17, waardoor de market cap van Cardano op $ 37,4 miljard komt

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.