Dogecoin en Cardano hebben de afgelopen 24 uur de grootste winsten geboekt terwijl bitcoin er niet in slaagt om hoger te gaan nu het rond de $33.000 blijft steken.

Na de meest recente achtbaan gaat de strijd van bitcoin door nu de asset lijkt vast te zitten rond $33.000. Terwijl de meeste altcoins er ook niet in zijn geslaagd om significante winsten te produceren, zijn ADA en DOGE met indrukwekkende percentages gesprongen.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Bitcoin blijft steken rond $33K

De afgelopen dagen hebben de gemeenschap herinnerd aan de verhoogde volatiliteit van BTC. De asset ging van een hoogtepunt van $36.000 helemaal naar beneden naar $28.500 in een kwestie van uren, wat zijn laagste prijspunt werd in meer dan vijf maanden.

Maar dat was nog niet alles, want het herwon meer dan $5.000 aan waarde in enkele uren, zoals gisteren gemeld. De stieren bleven de prijs opdrijven en bitcoin bereikte een hoogste dagkoers van net geen $35.000.

Echter, na tal van meer bearish signalen, keerde de cryptocurrency zijn traject opnieuw om. Het daalde met ongeveer $ 2.500, en ondanks het herstel van een paar honderd dollar sindsdien, worstelt het momenteel net onder de $ 33.000.

Haar marktdominantie is sinds gisteren ook met 0,5% gedaald, omdat sommige alternatieve munten indrukwekkende winsten hebben geboekt.

BTCUSD. Source: TradingView
BTCUSD. Bron: TradingView

Cardano en Dogecoin stijgen

De meeste alts imiteerden de schommelingen van BTC in de afgelopen dagen en hebben de afgelopen 24 uur stilgestaan of zich teruggetrokken. Ethereum, dat onder $1.700 dumpt en vervolgens weer opveert naar meer dan $2.000, is sinds gisteren met 4% gedaald. Hierdoor staat de op een na grootste crypto op iets meer dan $1.900.

Ripple (-1,5%), Polkadot (-4%), en Uniswap (-5%) staan ook in het rood, terwijl Bitcoin Cash en Litecoin kleine winsten hebben geboekt.

Bitvavo

Binance Coin is met 2,5% gestegen tot net onder de $300. Echter, Cardano en Dogecoin hebben de meest significante winsten van de top tien laten zien. DOGE is met 7% gestegen tot $0,23, terwijl ADA met 5% is gestegen tot boven $1,3.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto
Overzicht van de cryptocurrency markt. Bron: Quantify Crypto

Klaytn is de meest indrukwekkende performer in de afgelopen 24 uur na een pomp van 35%. Dit komt na het nieuws dat het is genoteerd op Binance Launchpool.

Meer winsten komen van Ankr (22%), Quant (20%), TRON (15%), Bitcoin Gold (11%), en Huobi Token (10%). Daarentegen zijn Aave (-12%), Compound (-11%), Maker (-11%), NEAR Protocol (-10%), en RUNE (-10%) met dubbele cijfers gedaald.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.