De recente stijging van de populariteit van Cardano (ADA) heeft ertoe geleid de munt een aanzienlijke marktkapitalisatie heeft bereikt die gedeeltelijk overeenkomt met en zelfs enkele traditionele activa klassen overtreft.

Gegevens verkregen door Finbold geven aan dat de ADA marktkapitalisatie van $50,42 miljard op 15 juni 2021, hoger is dan Coinbase’s $49,43 miljard. De marktkapitalisatie van ADA ligt echter iets achter op die van telecommunicatiegigant Vodafone met $ 0,94 miljard onder de geselecteerde 11 beursgenoteerde activa.

Online gaming bedrijf Roblox’s market cap van $ 49,05 miljard valt ook achter Cardano. Het bedrijf heeft een dominante positie verworven op de iPhone-markt in de VS, met een dagelijkse omzet van 3 miljoen dollar sinds juni 2021.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Het is vermeldenswaard dat ADA en de geselecteerde activa een verschillende achtergrond hebben. Naast Coinbase, is ADA een relatief nieuwe activa. Echter het market cap cijfer benadrukt de enorme reis van de cryptocurrency sinds de lancering.

Hoewel ADA een aanzienlijke markt heeft in vergelijking met de geselecteerde bedrijven hebben sommige instellingen een hogere waarde omdat ze activa beheren die gelijk zijn aan triljoenen dollars. ADA-houders, net als traditionele aandelen, profiteren wanneer de prijs van het actief stijgt.

ADA ziet instroom van kapitaal

Over het algemeen is de marktkapitalisatie van ADA het gevolg van de recente cryptocurrency bull run en de voortdurende activiteit op het netwerk. Op jaarbasis is ADA met meer dan 750% gestegen, waarmee het de vijfde grootste cryptocurrency is op basis van marktkapitalisatie.

Het vermogen van ADA om zich te meten met traditionele activaklassen in de marktkapitalisatie houdt ook verband met het bullish momentum gedurende het hele jaar. De cryptocurrency heeft de aandacht getrokken en een instroom van kapitaal van beleggers die op zoek zijn naar winst. De groei heeft geresulteerd in verschillende miljonaire beleggers. Ons eerdere onderzoek toonde aan dat tussen 1 januari en 17 mei 2021, wallets die ADA met een waarde van ten minste $ 1 miljoen bezaten, 1.231% stegen van 504 naar 6.710.

Daarnaast is het netwerk getuige geweest van toegenomen adoptie met real-world use cases die meer exposure geven aan ADA. Cardano tekende een overeenkomst met de Ethiopische overheid om het onderwijssysteem van het land te stroomlijnen door leraren en studenten te helpen middelen te delen om de prestaties te verbeteren.

ADA vindt ook zijn weg naar de betalingssector nadat het Maltese vastgoedbedrijf Dreamflats betalingen in de crypto uitvoerde voor huurcontract betalingen. De betalingen zijn voor het gebouw Mercury Towers van Zaha Hadid Architects.

Bitvavo

Cardano wint aan bekendheid met netwerkontwikkeling

Verder blijft de ontwikkeling van het Cardano-netwerk het vertrouwen van investeerders in de digitale munt aanwakkeren. Zo bereikte de Cardano blockchain 100% decentralisatie in blokproductie, een belangrijke mijlpaal in crypto kringen.

Nu de crypto-sector een instroom van meer kapitaal registreert, vooral van institutionele beleggers, benadrukte Cardano zijn inzet om een systeem te bouwen dat jaarlijks miljarden transacties zal verwerken. Bovendien, als onderdeel van het stimuleren van decentralisatie, heeft Cardano ook de nieuwe versie van de Cardano node, versie, AlonzoBlue 2.0 vrijgegeven aan het testnet.

Begin juni kondigde de blockchain Cardano aan dat het onderzoek deed naar de Stablefees. Dit systeem werkt aan het uitrollen van een basisprijs voor transacties door te koppelen aan een groep valuta’s met de nadruk op eerlijkheid en voorspelbaarheid.

Met de aanhoudende groei van de Cardano blockchain zal de market cap waarschijnlijk verder in een stroomversnelling raken.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!