De handel in Cardano (ADA) lijkt vrij rustig te zijn, met de prijs op zijn weg terug omhoog. Bepaalde technicals geven aan dat het lower highs lijkt te zetten, wat tekenen van verkoopdruk aan de horizon signaleert. Op het moment van schrijven staat de ADA prijs in de buurt van $1.34.

De middellangetermijn voortschrijdend gemiddelde en leidende technische indicatoren op de chart van ADA/USD suggereren een bullish bias. De voortschrijdend gemiddelden op de langere termijn wijzen daarentegen op wat verkoopdruk.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Op dit moment staat de prijs ruim boven het pivot point van $1.25 en kopers hebben de mogelijkheid om de prijs hoger te krijgen tot ze weerstand bereiken bij $1.51 en dan $1.69. Zolang de positieve houding aanhoudt, opent een doorbraak boven het tweede weerstandsniveau de weg voor ADA om het cruciale $2 level opnieuw te testen.

Cardano prijsanalyse. Bron: TradingView.com

Bovendien is het vermeldenswaard dat vanaf 29 juni 45% van de ADA-houders op winst staat op basis van de prijs van gisteren. Daarom kunnen handelaren winstrendementen op de cryptocurrency veronderstellen om de activiteit van het netwerk in de afgelopen weken weer te geven.

Cardano ecosysteem ontwikkelingen

Fundamenteel heeft Cardano veel positieve ontwikkelingen in de pijplijn, die haar steun ondersteunen ondanks de recente marktactie die anderszins een licht bearish toon jegens haar suggereert.

Bovendien heeft het proof-of-stake blockchain-platform recentelijk in de voorhoede gestaan van verschillende recente ontwikkelingen, zoals Cardano-uitvinder Charles Hoskinson die bevestigde dat het platform van plan is om in de komende weken een onderzoekspaper te publiceren over algoritmische Stablecoins.

DeFi asset meldde dat het de mogelijkheid onderzoekt van ‘Stablefees,’ waarbij het systeem fundamentele prijzen voor transacties wil vaststellen door te koppelen aan verschillende valuta’s. De toevoeging van Stablefees heeft als doel om transactieprijzen te bieden die eerlijk en voorspelbaar zijn, aldus Cardano.

Bitvavo

ADA’s populariteit

Qua adoptie ziet het Cardano-netwerk er de laatste tijd veelbelovend uit. Eerder deze week kondigde Occam.fi een samenwerking aan met de top Stablecoin-uitgever Stasis om de eerste Euro Stablecoin op het Cardano-netwerk te produceren, genaamd Stasis Euro (EURS).

Vendetta Financing, een op de Seychellen gevestigde durfkapitaalonderneming, kondigde ook de oprichting aan van Ventup, een community-gebaseerde Launchpad voor snelgroeiende potentiële bedrijven die door het Cardano-ecosysteem worden aangedreven.

Deze doorbraak, die komt voor het debuut van smart contracts op het blockchain-netwerk, wijst op een groot aantal potentiële use-cases, die de interesse in Cardano kunnen wekken en zijn ADA-token in de komende maanden een boost kunnen geven.

Ondertussen blijft de populariteit van de cryptocurrency groeien. Het totale aantal staking adressen overschrijdt de 660.000, een stijging van meer dan 50.000 in de laatste drie weken alleen, is ruwweg een 8% winst sinds het begin van juni.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.