Cryptocurrency analytics platform CoinMarketCap (CMC) waagt zich in de token swap en decentrale exchange (DEX) ruimte met haar nieuwste aanbod.

In de laatste aankondiging op de Binance owned analytics website, verklaarde CMC dat het een nieuwe token swap functie heeft gelanceerd waarmee gebruikers crypto activa kunnen ruilen binnen het platform.

Het populaire token tracking platform heeft Uniswap geïntegreerd om het ruilen van Ethereum-gebaseerde ERC-20 tokens mogelijk te maken.

“Op elk ondersteund netwerk en token, zult u in staat zijn om een ondersteunde crypto-portemonnee te verbinden en uw tokens direct op CoinMarketCap te ruilen op een veilige en beveiligde manier.”

Het voegde eraan toe dat wallets die worden ondersteund door Uniswap ook beschikbaar zullen zijn voor de CMC token swap. Deze omvatten MetaMask, WalletConnect, Coinbase Wallet, Fortmatic, en Portis.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Ruilen op CoinMarketCap

Om een swap uit te voeren, moeten gebruikers naar de pagina navigeren waar de token wordt vermeld. Ze zullen een converter zien tussen een selectie van twee ecoins aan de rechterkant van de pagina, en de optie om te “Swappen op CoinMarketCap.”

Wanneer geklikt, zal het platform de tokens tonen die beschikbaar zijn voor de swap en vragen om een wallet verbinding.

Interessant is dat CMC Uniswap verkoos boven de DEX die draait op haar eigen blockchain, PancakeSwap. Uniswap is nog steeds ‘s werelds meest populaire gedecentraliseerde exchange met meer dan 68% van het totale marktaandeel volgens Dune Analytics.

CMC’s geïntegreerde versie van Uniswap bevat ook niet automatisch alle tokens die op de lijst staan van zijn concurrent, CoinGecko. Deze lijst moet handmatig worden toegevoegd.

Bitvavo

De verhuizing zou miljoenen nieuwe gebruikers naar Uniswap kunnen brengen, en de reeds aanzienlijke inkomstenstroom kunnen versterken. CoinMarketCap zag meer dan 270 miljoen bezoekers op haar website vorige maand, volgens SimilarWeb.

CMC swap gebruikers zullen nog steeds Uniswap’s transactiekosten moeten betalen, wat een positieve ontwikkeling is voor de DEX. Volgens CryptoFees genereerde Uniswap v3 de afgelopen week gemiddeld $1,7 miljoen aan dagelijkse fees. Ongeveer $1,2 miljoen wordt gemiddeld gegenereerd door Uniswap v2, dus de twee samen genereren meer fees dan Bitcoin en Binance Smart Chain gecombineerd.

UNI token prijs reactie

Het UNI token van de gedecentraliseerde beurs heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de terugval van de markt. UNI is met 1,5% gedaald en handelt nu op $17,88 tijdens het schrijven van dit bericht.

Het DEX-governance token is de afgelopen maand met 30% gedaald en is 60% gedaald ten opzichte van de all-time high van $43 op 3 mei.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.