We vertellen je in deze gids meer over cryptocurrencies en de mogelijkheden om hier zelf in te handelen. Eén van deze mogelijkheden is door middel van de Satoshi Trading Bot waar we je alles over vertellen.

Hoe werkt crypto trading?

Voor veel mensen is het nog onduidelijk hoe crypto trading precies werkt. Het internet staat vol met succesverhalen van mensen die miljonair zijn geworden door middel van cryptocurrencies. Dit is natuurlijk geen realistisch beeld, omdat je ook veel geld kan verliezen met crypto trading. Dat gebeurt zelfs vaker dan dat er winst wordt behaald.

Bij crypto trading gaat het om de handel in cryptocurrencies, waarbij de focus ligt op het genereren van winst. De winst noemen we ook wel het rendement dat je op een investering hebt behaald.

Het is niet moeilijk om te begrijpen hoe dit principe werkt. Simpel gezegd is het de bedoeling om cryptocurrencies voor een hogere prijs te verkopen dan dat je ze hebt aangekocht. Dus koop je Bitcoin voor 100 euro? Dan is het zaak om dezelfde Bitcoin voor meer dan 100 euro te verkopen, zodat je een winst hebt behaald.

De prijs waarvoor je jouw cryptocurrency kunt verkopen, is afhankelijk van de koers. Deze wordt bepaald door de vraag en het aanbod. Wanneer er meer vraag dan aanbod is, zal de waarde van een cryptomunt stijgen. Omgedraaid gebeurt hetzelfde, want wanneer er meer aanbod dan vraag is, zal de waarde dalen.

Zo verdien je geld met crypto trading

Om geld te verdienen met crypto trading moet je dus in staat moeten zijn om het beste koop- en verkoopmoment te bepalen. Het beste moment om crypto te kopen, is wanneer de koers ondergewaardeerd is. Dit houdt in dat de waarde van een cryptocurrency lager is dan dat het zou kunnen of moeten zijn (de intrinsieke waarde). Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer nog niet veel mensen van deze munt afweten.

Hierna bewaar je de cryptomunt in een crypto wallet, totdat jij denkt dat het beste verkoopmoment is aangebroken. Dat is vaak wanneer de koers overgewaardeerd is, omdat er bijvoorbeeld veel vraag naar is. Sommigen zouden zeggen dat er dan een grote hype om de cryptomunt heen hangt, waardoor de waarde hoger is dan de intrinsieke waarde van de cryptocurrency.

Hoe kun je crypto traden?

Er zijn verschillende manieren waarop je crypto kunt traden. Veel mensen kiezen ervoor om dit zelf te doen. Dat houdt in dat je zelf onderzoek doet naar verschillende soorten cryptocurrencies, om te bepalen of het verstandig is hierin te investeren.

Dit onderzoek kun je doen door middel van een fundamentele- of technische analyse. Bij eerstgenoemde doe je onderzoek naar de fundamenten van en rondom een cryptovaluta. Denk bijvoorbeeld aan de techniek die wordt gebruikt, het team dat het project leidt en de marktsituatie waar de cryptocurrency zich in bevindt.

Bij een technische analyse gebruik je de historische koersbewegingen om bepaalde patronen in de huidige koers de herkennen. De bewegingen die koersen maken en de gevolgen hiervan zijn veelal herhalingen uit het verleden. Door middel van wiskundige algoritmes en formules kan data uit het verleden iets zeggen over wat er in de toekomst zal gebeuren.

Voor het succesvol uitvoeren van beide analyses is veel kennis en ervaring vereist. Dit kost in de meeste gevallen maanden tot jaren. Het is belangrijk om te weten en accepteren dat je in het begin veelal verlies zult maken. Hierbij is het kunst om van verliesgevende acties te leren, zodat je dezelfde fouten in het vervolg niet meer zult maken.

Een andere manier om aan crypto trading te doen, is door middel van een trading bot. Dit is een geautomatiseerde trader die jouw geld in cryptocurrencies belegt. Wanneer jij ervoor zorgt dat de bot bij jouw geld kan komen, hoef je hierna niks meer te doen. De trading bot zal dan automatisch met het geld cryptocurrencies kopen en verkopen, om zo een positief rendement op jouw investering te behalen.

Waarom zou ik gebruik maken van een crypto trading bot?

Zoals je net hebt kunnen lezen, kan het veel tijd, moeite en geld kosten om een succesvolle crypto trader te worden. Veel mensen zullen uiteindelijk nooit winst maken op de investeringen die ze doen. Dat staat natuurlijk vrij haaks op wat we iedere dag op het internet lezen: jonge mensen die ontzettend rijk worden met crypto.

Wanneer je geen tijd hebt of geen tijd wilt steken in het leren hoe crypto trading werkt, zou een trading bot de ideale oplossing voor jou kunnen zijn. Je bent namelijk vrijwel geen tijd kwijt aan het gebruik van een trading bot. Nadat je een account hebt gemaakt, koppel je de crypto exchange die je gebruikt aan de bot. Hierna geef je aan in welke cryptocurrencies de bot mag traden, waarna deze voor jou aan het werk gaat.

Het instellen van een trading bot duurt nog geen half uur. Dat is natuurlijk wat anders dan wanneer je zelf aan trading doet, waarbij je vaak minimaal enkele uren per dag kwijt bent.

Een andere reden om te kiezen voor een trading bot is het lagere risico. Dan hebben we het in dit geval over het risico in financieel verlies. We zeiden zojuist al dat er veel mensen zijn die geld verliezen met crypto trading. Een crypto bot maakt gebruik van wiskundige algoritmes waardoor de bot vrijwel altijd een positief rendement kan behalen. Zelfs wanneer koers daalt.

Hierdoor zorg je ervoor dat geld altijd voor jou aan het werk is, terwijl je hier niks voor hoeft te doen. Echter, je zult van tevoren wel tijd moeten steken in het vinden van de juiste trading bot. Er zijn namelijk meerdere trading bots die je zou kunnen gebruiken.

De Satoshi Trading Bot

Natuurlijk komt de naam van de Satoshi Trading Bot voort uit de benaming van de legendarische Bitcoin-oprichter, Satoshi Nakamoto. Al is Satoshi ook de kleinste eenheid van Bitcoin, aangezien je Bitcoin kunt opdelen in kleine stukken.

De Satoshi Trading Bot is anders dan andere trading bots, omdat deze het rendement binnenkort ook uitbetaald in cryptocurrency. Hierdoor kun je jouw rendement door de bot in crypto laten bewaren waardoor je portfolio ziet uitbouwen.

Andere trading bots keren rendement vaak uit in euro’s of dollars. Deze moet je dan handmatig omzetten in nieuwe cryptovaluta, waarna deze pas opnieuw gebruikt kan worden voor trading.

Het rendement van de Satoshi Trading Bot

Gebruikers kunnen zelf een gewenst rendementspercentage instellen. Wanneer een positie het rendementspercentage heeft behaald, wordt de cryptocurrency automatisch door de bot verkocht. Het is mogelijk om een hoog percentage (zoals 5%) in te stellen, al betekent dit niet altijd dat het totaalrendement dan hoger is dan wanneer er een lager percentage wordt ingesteld.

Bij een hoog rendementspercentage worden er namelijk minder posities ingenomen. Een laag percentage kan daarentegen wel zorgen voor een groot volume aan transacties, waardoor het uiteindelijke rendement hoger kan zijn.

Over het algemeen stellen gebruikers van de Satoshi Trading Bot een gemiddeld nettorendement in dat tussen de 1,5% en 1,8% per transactie ligt.

Hoe werkt de Satoshi Trading Bot?

Door middel van intelligente algoritmes zorgt de Satoshi Trading Bot ervoor dat er rendement wordt behaald op jouw investering. Dit doet de trading bot door verschillende handelsstrategieën te gebruiken, waardoor er tijdens zowel koersstijgingen als -dalingen winst kan worden gemaakt.

Je kunt zelf de strategie die de bot moet gebruiken aangeven, en hebt de keuze uit de BBT Strategie en UpDown Strategie. Bij de BBT Strategie koopt de bot alleen cryptocurrency wanneer de koerstrend omslaat van een daling naar een stijging. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de UpDown Strategie koopt de bot in bij een daling, en wordt er verkocht wanneer er aan het ingestelde rendementspercentage is voldaan.

Hoe kan ik de Satoshi Trading Bot gebruiken?

Eerst moet je registeren door hier te klikken. Nadat je jouw gegevens hebt ingevoerd, koppel je door middel van een API (zie instructies) de crypto exchange aan je account. Je hebt de keuze uit Binance of Bitvavo. Heb je hier geen account? Bij beide exchanges is het mogelijk om een gratis account aan te maken. Het kapitaal dat je wilt investeren zet je op de crypto exchange die je gebruikt.

Vervolgens is het zaak om aan te geven met welke cryptocurrencies de bot mag handelen. Satoshi Trading Bot geeft je de keuze uit 11 verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA) en Ripple (XRP). Hier komen later nog meer cryptocurrencies bij!

Nadat je alles hebt ingesteld, moet je nog tegoed op je account zetten. Dit kan door middel van iDEAL, SEPA, BankContact of SOFORT. Het tegoed wordt gebruik om de kosten per transactie te betalen. Houdt er rekening mee dat het tegoed ongeveer 10% van je investeringskapitaal moet zijn dat op de crypto exchange staat. Als dit juist is ingesteld, kan de Satoshi Trading Bot zijn werk gaan doen.

Traden zonder echt geld

Wil je eerst eens zien of de Satoshi Trading Bot écht werkt, voordat je er jouw geld in stopt? Dat kan, want het is mogelijk om de simulator modus te gebruiken. Je kunt hier ‘nepgeld’ gebruiken om te zien hoe de trading bot presteert, maar ook onderzoeken welke strategie het beste voor jou werkt.