Roubini en Taleb vertellen CoinGeek conferentie dat data belangrijk is, niet tokens

Nassim Taleb en Nouriel Roubini bekritiseerden tokens in het algemeen tijdens een panel van de BSV conferentie.

Econoom Nouriel Roubini en voormalig risico analist Nassim Taleb namen het deze week op de CoinGeek conferentie op tegen crypto, terwijl de altijd controversiële Craig Wright opschepte dat de BSV blockchain op weg was om miljarden transacties per seconde te bereiken.

Taleb, de auteur van best selling economische boeken Black Swan en Skin in the Game, was een controversiële toevoeging aan de line-up van de CoinGeek conferentie in Zürich en kwam onder vuur te liggen op sociale media voor het geven van BSV legitimiteit.

Roubini, ondertussen, bood een “greatest hits” versie van zijn aanvallen tegen crypto, bekend van crypto conferenties voorafgaand aan de pandemie.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel!

“Er is geen betrouwbaarheid, geen regelgeving, geen AML, geen KYC. [Crypto] wordt gebruikt door terroristen, witwassers, mensenhandelaren, criminelen, belastingontduikers.”

Roubini betoogde dat cryptografische tokens – waar BSV vermoedelijk onder valt – overbodig zijn en geïsoleerd moeten worden van de waarde van de gedecentraliseerde dataverificatie die mogelijk wordt gemaakt door blockchaintechnologie.

“Data is zeer waardevol, het is de nieuwe olie,” legde hij uit, waarbij hij klaagde dat “99%” van de fintech toepassing “niets te maken heeft met cryptocurrencies.” Wat nodig is, legde Roubini uit, is een dienst die “betrouwbaar is, die de gegevens opslaat, zegt wie de eigenaar is en wie ervoor betaalt.”

Taleb volgde Roubini in het panel en was het ermee eens dat de door cryptocurrency mogelijk gemaakte data utilities moeten worden begrepen als een apart fenomeen ten opzichte van de cryptografische tokens die door veel blockchain-projecten worden uitgegeven. Hij deelde zijn overtuiging dat degenen die crypto nodig hebben en degenen die het kunnen gebruiken niet op één lijn zitten, en voegde eraan toe:

Bitvavo

“Wie heeft crypto’s nodig? Nou, criminelen hebben crypto’s nodig, alleen werkt het niet voor hen.”

De gastheer probeerde het panel weer op de rails te krijgen door Taleb te vragen of hij het ermee eens is dat “BTC niet vertegenwoordigt wat de Bitcoin Whitepaper beschrijft.”

Als antwoord gaf Taleb toe dat hij denkt dat Bitcoin in zijn huidige vorm niet lijkt op de whitepaper, maar counterde dat “de valuta in de whitepaper misschien niet is waar we naar op zoek zijn.”

De hoofdwetenschapper van NChain, Craig Wright, sprak over BSV en beweerde dat het “nooit ontworpen was om een munteenheid te zijn, het is digitaal geld” en beweerde verder:

“Binnen een paar jaar zullen we een miljard transacties per seconde hebben, en daarna zullen we er een triljoen per seconde doen.”
Zoals je zou verwachten, hadden de Bitcoiners die wel afstemden een hekel aan het kijken naar de uitzending, waaronder YouTuber “BTC Sessions” die deelde dat ze alleen maar “een seconde op de stream waren gehopt, alleen maar om het een duim omlaag te geven.”

Wright’s hoofdcriticus Arther van Pelt stemde ook af om er een schepje bovenop te doen en tweette dat het panel erg weinig kijkers kreeg, door het een “clownsshow” te noemen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader satoshi trading bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!