De prijs van Ethereum kan het vlaggenschip van de cryptocurrency dit jaar kunnen overtreffen om met meer dan 150% te stijgen tot $ 4.596, en de prestaties kunnen zodanig zijn dat tegen 2025 één ether $ 17.810 waard zou zijn, volgens een panel van cryptocurrency experts.

De cijfers komen uit de gemiddelde voorspelling van 27 van de 42 ondervraagde experts die Finder prijsvoorspellingen gaf voor de cryptocurrency. Terwijl het expertenpanel gelooft dat de prijs van ETH dit jaar meer dan verdubbeld zal zijn, geloven ze dat de prijs tegen december 2025 meer dan $17.800 zal bedragen en dat tegen december 2030 één ETH omhoog geschoten is naar $71.700.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De latere prijsvoorspelling wordt scheefgetrokken door een uitschieter die denkt dat ETH tegen dan verhandeld zal worden tegen $1 miljoen. Kijkend naar de mediane prijsvoorspelling, wijst de voorspelling erop dat Ethereum zal handelen op $20.000. Die prijsvoorspelling werd eerder dit jaar gedaan door voormalig Goldman Sachs executive Raoul Pal, die op basis van de Wet van Metcalfe zag dat ETH $20.000 zou bereiken deze cyclus.

Op het onderzoek van Finder gaf Coinflip-oprichter en hoofdadviseur Daniel Polotsky voorspellingen in lijn met het panelgemiddelde, verwachtend dat ether tegen het einde van het jaar $4.000 zal bereiken, voordat het doorgroeit naar $64.000 in 2030. In een verklaring zei hij dat de prijs “grotendeels de halveringscycli van Bitcoin volgt, hoewel die relatie in de loop van de tijd kan beginnen te ontkoppelen”.

Polotsky merkte op dat als Ethereum doorgaat met het ontwikkelen van use cases “die Bitcoin niet kan bereiken” de prijs sneller kan groeien dan die van BTC. Morpher CEO Martin Fröhler en RealFevr’s hoofd van blockchain Pedro Febrero onthulden dat ze ETH top $10.000 zien bereiken tegen het einde van dit jaar.

Fröhler zei dat Ethereum het “potentieel heeft om de toekomstige wereldwijde financiële infrastructuur aan te drijven.” In totaal 93% van de panelleden zei dat ETH uiteindelijk vaker zal worden verhandeld dan de vlaggenschip cryptocurrency , en 56% ziet het zijn dominantie behouden in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) ruimte, ondanks al zijn concurrenten.

CoinSmart CEO Justin Hartzman verdedigde deze beide standpunten. In een verklaring zei Hartzman:

Bitvavo

Mensen houden niet van transacties met BTC omdat het meer een opslag van waarde is. Ethereum, aan de andere kant, heeft een volwaardig multi-miljard dollar ecosysteem opgebouwd, dus de frequentie van ETH transacties zal zeker een stuk hoger liggen.

Met betrekking tot de zogenaamde “flippening” – de mogelijkheid dat Ethereum Bitcoin zal inhalen om de nummer één cryptocurrency te worden volgens marktkapitalisatie – zei 68% van de respondenten dat ze het zien aankomen, met 58% van hen die het binnen de komende vijf jaar zien gebeuren.

Forrest Przybysz, senior cryptocurrency investeringsanalist bij Token Metrics, onthulde dat hij ETH tegen het einde van het jaar op $8.000 ziet staan, en gelooft dat de flippening volgend jaar zal plaatsvinden, deels vanwege Ethereum’s overstap naar Proof-of-Stake.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.