Square gaat een op bitcoin gericht decentraal finance (DeFi) platform lanceren, aldus CEO Jack Dorsey. Het platform bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium van zijn ontwikkeling.

Twitter CEO en Square mede-oprichter Jack Dorsey kondigde via Twitter aan dat het financiële platform een nieuw decentralized finance (DeFi) bedrijf zou lanceren dat zich zou richten op Bitcoin.

Hij zei dat het open ontwikkelaarsplatform “het enige doel zou hebben om het gemakkelijk te maken om toestemmingsvrije en gedecentraliseerde financiële diensten te creëren.”

Het bedrijf zal het hele project transparant, waarbij de ontwikkeling en de roadmap beschikbaar zullen zijn voor het publiek. Dorsey voegde eraan toe dat er enkele ideeën bestaan met betrekking tot de initiële primaire platformen, hoewel het lijkt alsof het idee zich nog in een zeer vroeg stadium bevindt, aangezien het nog geen naam heeft. De CEO heeft zelfs een meme-account geplaatst als een bedrijfsaccount voor het platform.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Dorsey is geen onbekende op de cryptocurrency markt. Hij heeft bij verschillende gelegenheden ondersteunende opmerkingen gemaakt over de activaklasse, en gelooft dat bitcoin het geld van het internet is. Het meest significante bewijs is natuurlijk dat Square al meer dan $ 200 miljoen in BTC heeft geïnvesteerd.

Het is veel te vroeg om te zeggen wat het platform kan zijn en, natuurlijk, welke impact het op de markt kan hebben. Maar een uitstap naar DeFi, dat een hoeksteen van de markt blijft, zou de markt kunnen blootstellen aan de velen die Square diensten intuïtief vinden.

DeFi sector blijft enigszins ondoorgrondelijk voor diegenen die weinig ervaring hebben met de markt, maar dit is iets waar teams aan werken. Square heeft het mogelijk gemaakt voor vele niet technisch onderlegde individuen om te beginnen investeren in de markt, en misschien kunnen ze een soortgelijk effect hebben met betrekking tot DeFi.

Dorsey en Square zetten in op Bitcoin

Square heeft het bijzonder goed gedaan sinds het begon met het aanbieden van Bitcoin diensten. De service werd vorig jaar de grootste inkomstengenerator voor zijn Cash App, en misschien is de stap naar DeFi gewoon een natuurlijke uitbreiding van die vraag en dat succes. Dit is slechts een van de vele gerelateerde diensten waar Square aan werkt.

Bitvavo

Het bedrijf kondigde vorige week ook aan dat het werkte aan een hardware-portemonnee, met als doel het bezit van bitcoin meer mainstream te maken. Deze wallet zou geoptimaliseerde herstelmechanismen hebben, en zal ook volledig open zijn. Square zal ook mobiel-vriendelijkheid een prioriteit maken in zijn ontwikkeling.

Dorsey heeft ook gewezen op zowel de economische als milieukosten van bitcoin mining en heeft stappen ondernomen om het gebruik van hernieuwbare energie te ondersteunen. Hij gelooft dat de crypto uiteindelijk zal worden aangedreven door schone energie, en Square heeft miljoenen geïnvesteerd in een fabriek die op zonne-energie werkt om dat doel te bereiken.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!