Duitse toezichthouders hebben toestemming gegeven om institutionele fondsen toe te wijzen aan crypto investeringen, volgens nieuw beleid

Tot een vijfde van fondsen gericht op institutionele investeerders kan nu worden toegewezen aan cryptocurrencies. Duitse toezichthouders adviseren vermogensbeheerders nog wel om voorzichtig te zijn met crypto en dergelijke volatiele digitale activa.

De nieuwe regels zijn begin deze maand in werking getreden. Ze sluiten aan bij de poging van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin) om haar houding tegenover crypto investeringen te neutraliseren. In het verleden benadrukte de financiële waakhond zijn bezorgdheid over de risicovolle en volatiele aard van de crypto markt. Deze nieuwe ontwikkeling is bedoeld om te laten zien dat de toezichthouder niettemin de toekomstige groei van opkomende financiële technologie wil aanmoedigen.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

In Duitsland zijn de activa die worden aangehouden in de gespecialiseerde fondsen, Spezialfonds genaamd, degene waarop de nieuwe regelgeving van toepassing is. Deze fondsen zijn uitsluitend bestemd voor institutionele beleggers en niet voor de algemene bevolking. Volgens de Duitse brancheorganisatie BVI schommelde deze activaklasse in het eerste kwartaal van het jaar rond de twee biljoen euro.

Nu deze fondsen het potentieel hebben om te worden omgezet in crypto activa, zou dit mogelijk miljarden euro’s naar de cryptomarkt kunnen verschuiven. Desalniettemin hebben toezichthouders, ambtenaren en vertegenwoordigers nog steeds aarzelingen ten opzichte van de steeds veranderende crypto space.

Klaus Stiefermann, de directeur van een Duitse vereniging voor bedrijfspensioenplannen, merkte tegenover de Financial Times op dat bedrijven die dergelijke pensioenregelingen verwerken “zeer voorzichtig te werk zullen gaan bij het beoordelen van cryptocurrencies.”

Duitsland zet cryptovriendelijke trend voort

Het nieuwe beleid voor fondsentoewijzingen volgt op een andere grote aankondiging die Coinbase eind vorige maand deed. De cryptocurrency exchange Behemoth kreeg eindelijk goedkeuring om crypto custodial diensten aan te bieden in Duitsland.

Dit markeerde Coinbase als de eerste cryptocurrency exchange BaFin toegestaan een crypto custody licentie.

Bitvavo

Duitsland kwam ook naar buiten met een reeks stappen, vriendelijk voor de toekomst van blockchain ontwikkeling binnen het land. Een selecte groep afgestudeerden van middelbare scholen zal hun afstudeerdiploma’s laten uitgeven met behulp van blockchain-technologie.

Daarnaast hebben Duitse wetgevers vorige maand bedrijven toegestaan om blockchain ondersteunde schuldpapieren te lanceren. Hoewel de wetgevers van het land nog steeds sceptisch kunnen zijn, zijn deze cryptocurrency en blockchain voorwaartse stappen stappen om Duitsland een wereldwijde leider in innovatie te houden.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.