Dekabank overweegt naar verluidt te investeren in Bitcoin nadat maandag een nieuwe wet van kracht wordt, hoewel het zegt dat “er nog geen beslissing is genomen”.

Dekabank, een van de grootste vermogensbeheerders van Duitsland, overweegt te investeren in Bitcoin, vertelde een woordvoerder van het bedrijf vandaag aan Bloomberg.

Het nieuws komt vooruitlopend op een nieuwe Duitse wet die maandag van kracht wordt en die het voor Spezialfondsen mogelijk zou maken om tot 20% van hun vermogen in Bitcoin te beleggen.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

In Duitsland worden speciale fondsen voornamelijk gebruikt voor investeringen door instellingen zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Onder deze nieuwe wetgeving zou Dekabank slechts één van de ongeveer 4.000 Duitse bedrijven worden die in aanmerking komen om Bitcoin te kopen.

Dekabank, die momenteel 403 miljard dollar aan vermogen onder beheer heeft, zei in een reactie aan Bitcoin Magazine het volgende:

“Deka biedt op dit moment geen open-ended speciale AIF’s aan die kunnen beleggen in cryptocurrencies. Momenteel bekijken we onze opties, maar voor de duidelijkheid: er is nog geen beslissing genomen.”

Elders in het rapport merkte Kamil Kaczmarski, een adviseur op het gebied van financiële diensten, op dat traditioneel conservatieve Duitse beleggers in het begin misschien op een “laag niveau” met Bitcoin zouden experimenteren, uit voorzichtigheid voor de waargenomen volatiliteit van Bitcoin op de korte termijn.

Volgens zijn schatting kan het minstens vijf jaar duren voordat de meeste fondsen de drempel van 20% bereiken.

Institutionele beleggers die toegang hebben tot Spezialfondsen die Bitcoin kunnen kopen, beheren momenteel gezamenlijk ongeveer $2,1 biljoen.

Bitvavo

Tim Kreutzmann, een expert op het gebied van crypto-activa bij BVI, het competentiecentrum voor de Duitse fondsenindustrie, merkte op “De meeste fondsen zullen aanvankelijk ver onder de 20%-grens blijven.”

Onder de nieuwe wet zou multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener Deutsche Bank AG ook kunnen beginnen met het aanbieden van fondsen die Bitcoin kopen, maar ze hebben nog geen plannen aangekondigd om dit te doen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.