Blockchain beleggingsfirma QR Capital’s Bitcoin exchange traded fund (ETF) is vandaag begonnen met de handel op de Braziliaanse beurs.

De Braziliaanse beurs en de Comisso de Valores Mobiliários (CVM, de Braziliaanse effecten- en beurscommissie) keurden QBTC11 (B3) al in maart goed en is de eerste in de regio die alleen in Bitcoin handelt.

Volgens het bedrijf zou de Bitcoin ETF beleggers blootstelling bieden aan digitale activa door middel van veilige bewaring en dagelijkse liquiditeit zonder zich zorgen te maken over private keys.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Verandering van de conventionele financiële markt

QR Capital CEO Fernando Carvalho onthulde dat de intrede van Bitcoin op de aandelenmarkt een “historisch moment betekent voor zowel de cryptomarkt als de conventionele financiële markt.”

Carvalho lichtte toe:

“We zien dat de markt volwassener wordt in zijn zoektocht naar veiligere en eenvoudigere opties voor blootstelling aan bitcoin. Onze bitcoin ETF is een mijlpaal voor zowel de financiële als de cryptomarkten, zodra het het convergentiepunt tussen hen is. De Braziliaanse belegger heeft nu een gereguleerde en robuuste keuze om bitcoin te kopen.”

Een ETF is een soort financieel vehikel waarmee consumenten aandelen kunnen kopen die een actief vertegenwoordigen, variërend van onroerend goed tot buitenlandse valuta’s tot Bitcoin.

Crypto ETF’s zijn populair omdat beleggers aandelen kunnen kopen die de prijs van het activum volgen zonder zich zorgen te hoeven maken over het bezitten en veilig opslaan van een cryptocurrency wallet.

Bitcoin prijs vandaag

Na een korte daling onder de 29.000 dollar op dinsdag, was bitcoin weer boven de 35.000 dollar op woensdag, na een reeks prijsdalingen in de voorgaande twee dagen die de cryptocurrency in de buurt van zijn 2021 dieptepunt brachten.

Zoals te zien in de bovenstaande grafiek, zweeft de digitale asset momenteel boven $ 33.000, bezwijkend voor een 2,7% daling waarde in de afgelopen 24 uur; Bitcoin domineert echter nog steeds 46,2% van de cryptomarkt, op basis van gegevens van CoinMarketCap.com.

Bitvavo

Ondertussen zijn beleggers optimistisch dat de Amerikaanse autoriteiten dit jaar een cryptocurrency ETF zullen autoriseren. Vanwege zorgen over marktmanipulatie heeft de SEC herhaaldelijk Bitcoin ETF-aanvragen afgewezen. Er zijn nu negen Bitcoin ETF’s in behandeling bij de SEC; de Commissie heeft echter nog over geen van hen een uitspraak gedaan.

Bovendien zou volgens de bronnen de eerste crypto ETF van de Australian Securities Exchange (ASX) ook tegen het einde van het jaar kunnen worden gelanceerd, als reactie op de stijgende institutionele belangstelling voor digitale activa.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!