De aandelen van het fonds werden na de lancering hoger verhandeld dan de referentieprijs, wat wijst op een grote belangstelling voor de markt.

Het Bitcoin fonds is genoteerd aan de Nasdaq Dubai door 3iQ Corp, Canada’s grootste beheerder van beleggingsfondsen voor digitale activa. Het fonds is het eerste in zijn soort in het Midden-Oosten en opent de welvarende regio voor meer BTC-beleggingen.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Een nieuwe Bitcoin markt

Hoewel Bitcoin investeerders wereldwijd te vinden zijn, maakt de opening van The Bitcoin Fund de weg vrij voor een nieuwe instroom van geld uit één van de rijkste gebieden ter wereld.

Beleggers kunnen zich blootstellen aan de prijsactie van Bitcoin door eenheden van het fonds te kopen, en kunnen nu eenheden overbrengen van de Toronto Stock Exchange naar Nasdaq Dubai en terug, en ook rechtstreeks op de Nasdaq Dubai verwerven. De aandelen van het fonds werden verhandeld op $38,40 na de lancering, 11% hoger dan de initiële referentieprijs van $34,57.

3iQ CEO Frederick Pye verklaarde dat hij vertrouwen had in de beslissing om het fonds te openen, ondanks dat het komt op een moment dat Bitcoin 50% van zijn waarde heeft verloren in een kwestie van weken.

“Ik geloof dat, of het nu dit jaar gebeurt, Bitcoin naar een nieuw all-time-high zal gaan. Gisteren sloot de Bitcoin op 32.000 dollar per stuk en vanochtend opende hij op 34.000 dollar, dus we kregen ongeveer een vijf procent boom in de prijs van Bitcoin sinds gisteren. Hopelijk krijgen we een goede beweging op de eerste dag van de Dubai Nasdaq.”

Pye voegde eraan toe dat er nog een correctie aan kan komen, waarbij hij ook de mogelijkheid aanhaalde dat de markten in de zomer zullen consolideren voordat ze Bitcoin naar een nieuwe all-time high brengen, waarbij hij deze situatie omschreef als een “win, win, win situatie” voor investeerders in Dubai.

Bitvavo

Bitcoin is sinds mei getuimeld nadat Tesla CEO Elon Musk Bitcoin terugtrok als betaalmethode, onder verwijzing naar milieubezwaren.

Het sentiment werd verder beïnvloed toen China, ‘s werelds hub voor BTC miners, eerder deze week een verbod op Bitcoin mining implementeerde en maatregelen nam om de handel te beperken.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!