Elke volwassen Salvadoraan die de Bitcoin wallet app van de overheid downloadt, komt in aanmerking voor een airdrop van 30 dollar aan BTC.

De president van El Salvador heeft aangekondigd dat de regering voor $30 aan Bitcoin (BTC) gaat droppen aan iedere volwassen inwoner van het land.

De aankondiging werd verwelkomd door Bitcoiners, waarbij invloedrijke personen speculeerden dat de regering van El Salvador de benodigde BTC zal moeten kopen om uit te delen, wat meer dan $100 miljoen aan koopdruk op de markten zal toevoegen.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Snel gegoogelde schattingen van de volwassen bevolking van El Salvador varieerden, waarbij onchain analist Willy Woo tweette dat de wereldwijde gebruikersbasis van Bitcoin met 2,5% zal groeien dankzij de instroom van 4,5 miljoen Salvadoranen.

Anderen schatten de volwassen Salvadoraanse bevolking op 6,5 miljoen (wat in werkelijkheid de totale bevolking is), waarbij Zack Guzman, anchor bij Yahoo Finance, het cijfer gebruikte voor wat ruwe berekeningen die suggereren dat er voor $195 miljoen aan Bitcoin in het hele land zal worden gedropt.

Exacte cijfers zijn moeilijk te vinden, maar Statista laat zien dat in 2019 de bevolking van 15 jaar en ouder 4,72M bedroeg.

De euforie van crypto Twitter kan echter iets voorbarig zijn, aangezien de lokale publicatie Prensa Latina opmerkt dat de burgers van El Salvador de gratis Bitcoin alleen zullen ontvangen na het downloaden van de door de overheid uitgegeven cryptocurrency wallet applicatie.

Bitvavo

Het nieuws werd aangekondigd tijdens een persconferentie op 25 juni, waarbij president Bukele verklaarde dat de wallet app van de regering “zelfs overal met een mobiele verbinding zal werken, en je hoeft geen mobiel abonnement te hebben voor de app.”

President Bukele verklaarde ook dat de veelgeprezen Bitcoin-wet van het land, die BTC in het hele land als wettig betaalmiddel erkent, op 7 september van kracht wordt.

De Bitcoin-wet van El Salvador werd ongeveer twee weken geleden aangenomen. Hoewel de stap werd geprezen door de wereldwijde crypto gemeenschap, stuitte de wetgeving op verzet van een politieke minderheidspartij en de Wereldbank.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.