Spiritus wordt de allereerste auto ter wereld die cryptocurrencies kan minen. De Canadese fabrikant van lichte elektrische voertuigen Daymak heeft aangekondigd dat het eerste prototype van Spiritus, zijn futuristische driewieler, vandaag gaat beginnen met het minen van Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en andere cryptocurrencies.

Het proces zal publiekelijk worden uitgezonden op de website van het bedrijf met kijkers die de verdiensten van de auto in realtime kunnen volgen. Zoals gemeld door verschillende bronnen, onthulde Daymak aanvankelijk dat Spiritus in staat zou zijn om crypto’s te delven.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De geavanceerde functie wordt aangedreven door het Daymak Nebula platform dat momenteel wacht op goedkeuring van patenten.

Het prototype van Spiritus is geïntegreerd met een krachtige GPU die crypto begint te delven wanneer de auto geparkeerd staat. Het voertuig wordt ook geleverd met een Nebula Wallet dat is ontworpen om winsten van de mining te verzamelen en op te slaan.

Andere fabrikanten van e-auto’s zullen een licentie kunnen kopen om de Nebula platforms in hun eigen voertuigen te integreren.

Afgezien van de crypto voordelen, zal de driewieler ook draadloos opladen bieden.

Het Spiritus-model wordt naar verwachting pas in 2023 gelanceerd, maar pre-orders zijn nu al beschikbaar tegen een locked-in prijs van 18.495 dollar per voertuig.

Bitvavo

Een geweldige marketing zet

Daymak-oprichter Aldo Baiocchi stelt dat blockchain “de meest innovatieve” technologie van ons leven is:

Blockchain-technologie en cryptocurrency zijn twee van de meest ontwrichtende innovaties van onze tijd, en we zijn er trots op dat we de eerste autofabrikant in de geschiedenis zijn die deze technologie in ons Spiritus EV-aanbod integreert.

Hij ziet een toekomst voor zich waarin Spiritus-eigenaars worden begroet door cryptocurrency-inkomsten die door hun auto’s worden gegenereerd. Elk voertuig zal functioneren als een node op zowel proof-of-work als proof-of-stake blockchains.

Het valt nog te bezien of de auto daadwerkelijk in staat zal zijn om “zichzelf te betalen”, aangezien de mining functie hoogstwaarschijnlijk niet winstgevend zal zijn.

Ongeacht hoe economisch haalbaar de functie is, het is zeker een geweldige marketingtruc die liefhebbers van cryptocurrency zal aantrekken. Zelfs degenen die het zinloos vinden, zullen nog steeds gefascineerd zijn door het idee van het delven van crypto in je auto met een klik op een knop. Daarnaast laat Spiritus duidelijk zien dat een auto meer kan zijn dan een afschrijvend bezit.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.