Musk gaf commentaar op dit en andere onderwerpen tijdens “The B Word,” een virtuele Bitcoin-conferentie.

Belangrijkste uitkomsten:

  • Elon Musk verklaarde vandaag tijdens “The B Word” dat hij van plan is om Tesla weer Bitcoin te laten accepteren als betaalmiddel.
  • Hij maakte ook bekend welke cryptocurrencies hij persoonlijk bezit en welke bedrijven Tesla en SpaceX bezitten.
  • Tot slot besprak hij de problemen rond het schalen van Bitcoin en erkende hij de rol van Starlink bij het verhogen van internet bandbreedtes.
Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk maakte een verschijning op “The B Word,” een virtuele Bitcoin conferentie die vandaag plaatsvond.

Tesla gaat weer Bitcoin betalingen aannemen

Musk verklaarde dat Tesla weer zal beginnen met het accepteren van Bitcoin en herhaalde zijn duurzame energiedoelen voor de industrie.

“Ik wil met gepaste zorgvuldigheid bevestigen dat het percentage hernieuwbare energiegebruik (dat wordt gebruikt bij Bitcoin mining) hoogstwaarschijnlijk op of boven de 50% ligt,” verklaarde Musk tijdens de conferentie. “Als dat zo is, zal Tesla hoogstwaarschijnlijk het accepteren van Bitcoin hervatten.”

Tesla begon in maart met het accepteren van Bitcoin, voordat het de betalingen maanden later opschortte vanwege energiezorgen.Musk heeft geen datum gegeven waarop hij verwacht dat Bitcoin betalingen
hersteld zijn.

De verklaringen van Musk impliceren echter dat de betalingen vrij snel kunnen worden hersteld. Hij merkte op dat de Bitcoin mining industrie “veel meer verschuift naar hernieuwbare energiebronnen” en voegde eraan toe dat enkele van de grootste met steenkool aangedreven Bitcoin miners in China zijn stilgelegd.

Elon Musk onthult bezit van crypto’s

Tijdens de conferentie onthulde Musk zijn persoonlijke cryptocurrency holdings en zijn corporate holdings. “Ik bezit Bitcoin, Tesla bezit Bitcoin, SpaceX bezit Bitcoin, ik bezit persoonlijk een beetje Ethereum, en ik bezit natuurlijk Dogecoin,” zei hij.

Later verduidelijkte Musk dat zijn bedrijven alleen in Bitcoin zelf hebben geïnvesteerd. Hij voegde eraan toe dat hij voornamelijk in Bitcoin is geïnvesteerd, waarbij zijn BTC holdings veel meer waard zijn dan zijn ETH en DOGE.

Musk maakte geen investeringsbedragen bekend. Wel is bekend dat Tesla ongeveer 1,4 miljard dollar aan Bitcoin bezit.

De opmerking van Musk over SpaceX is ook opmerkelijk. Eerder dit jaar suggereerde SkyBridge CEO Anthony Scaramucci dat SpaceX Bitcoin in bezit had, maar dat feit werd tot vandaag niet bevestigd door Musk.

Bitvavo

Starlink zou een rol kunnen spelen bij schaalvergroting

Musk besprak ook de zorgen over de doorvoer van Bitcoin transacties. Hij was het eens met Bitcoin-critici dat de blockchain van de cryptocurrency “simpelweg niet kan schalen” om transacties op een wereldwijd niveau te ondersteunen en zei dat een tweede laag noodzakelijk is.

Musk voegde er echter aan toe dat hogere data eisen voor blockchain node operators levensvatbaar zouden kunnen worden naarmate de internet bandbreedte snelheden toenemen. Hij merkte op dat zijn bedrijven een rol zullen spelen bij het verhogen van de bandbreedte. “Als iemand anders het niet doet, zal Starlink het zeker doen,” verklaarde Musk, verwijzend naar SpaceX’s satelliet internetdiensten.

Musk erkende bovendien de mogelijkheid om Bitcoin miners in te bouwen in SpaceX Starlink terminals en ruimteverwarmers.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.