De op een na grootste cryptocurrency ter wereld steeg ook mee met de positief gecorreleerde Bitcoin, het vlaggenschip van de digitale activa.

Ether (ETH) prijzen herwonnen $ 2.000 op maandag, het verhogen van de verwachtingen dat de nieuwste rebound zou dienen als een tussenstop voor verdere opwaartse bewegingen op basis van bullish fundamentele en technische vooruitzichten.

s Werelds op één na grootste cryptocurrency (per market cap) steeg tot 4,96% naar $2.083 voorafgaand aan de Londense openingsbel. De winsten leken deel uit te maken van een algemene opwaartse correctie die eind zaterdag begon. Op dat moment waren de koersen voor ETH/USD gedaald tot een dieptepunt van $1.717,41.

Op zondag sloot het paar de sessie op $1.984,71, waarna het maandag weer een piek boven $2.000 volgde, een niveau dat handelaren beschouwen als support voor verder bullish momentum in de Ethereum markt.

“Ethereum richt zich eerst op $2.045,” merkte de op Twitter gebaseerde onafhankelijke marktanalist Research 25/7 op, eraan toevoegend dat de cryptocurrency nu surft op de “herstelgolf.”

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

“Na de dip is ETH in consolidatie en lijkt klaar voor de break hoger Met de enige pivot in de weg, is de drievoudige top rond $2.045 ingesteld als het volgende prijsdoel.”

ETH korte termijn vooruitzichten gebroken rond 0400 GMT. Bron: TradingView.com.

Marktanalist Edward “Teddy” Cleps benadrukte ook een bullish scenario voor Ether toen hij verwees naar zijn op maat gemaakte “geheime EMA-wolk.” De analist verwijst periodiek naar de genoemde exponentieel voortschrijdend gemiddelde indicator om potentiële entry- en exit-niveaus in een trade te identificeren.

Vorige week was ETH onder de onderste golfsteun van de EMA-wolk gezakt. Deze week herwon de cryptocurrency deze, wat Cleps aanzette tot het voorspellen van een verlengd opwaarts momentum.

Bitcoin correlatie

De prijzen van Ether stegen eveneens toen het zijn positieve correlatie met Bitcoin handhaafde.

Bulls putten moed uit het vermogen van Bitcoin om zijn opwaartse trend boven een nauwlettend ondersteuningsniveau van $30.000 vast te houden. Het vlaggenschip van de cryptocurrency klom naar een intraday hoogtepunt van $35.301 voorafgaand aan de Londense sessie maandag. Ondertussen zorgde de laatste opwaartse beweging ervoor dat andere gecorreleerde activa in meestegen, waaronder Ether.

“We zien dat het $30.000-niveau op Bitcoin vrij goed wordt verdedigd met een aantal tests op dat niveau in de afgelopen maand,” vertelde Vijay Ayyar, hoofd van Asia-Pacific bij crypto exchange Luno Pte, aan Bloomberg.

“We zagen veel neerwaartse druk op de prijzen die werden verdedigd, dus dit ziet er op dit moment behoorlijk bullish uit.”

London Hard Fork

Meer opwaartse rugwind in de Ethereum-markt kwam in het kielzog van de grote protocolupgrade in juli. De upgrade, die de naam London hard fork meekreeg, verwacht Ethereum te transformeren van een energie-intensief proof-work netwerk naar een sneller, “milieuvriendelijk” proof-of-stake netwerk.

De fork zal nieuwe Ethereum Improvement Protocols (EIP) introduceren die voorstellen om de kostenstructuur goedkoper te maken en de blockchain schaalbaarder om een groter aantal transacties aan te kunnen. De twee kwesties hebben gefungeerd als knelpunten voor de adoptie van Ethereum, zelfs nu het de meest gebruikte blockchain blijft in de bloeiende stablecoin en decentrale finance (DeFi) sector.

In het algemeen zal het kernvoorstel van de hard fork van Londen, EIP 1559 genaamd, de gasprijzen van Ethereum beperken terwijl de volatiliteit van de transactiekosten van het netwerk wordt gematigd.

Bitvavo

Aanbod schaarste

EIP 1559 brengt ook de zogenaamde ‘schaarste’-functie in het Ethereum-ecosysteem, wat momenteel de primaire bullish factor is in de Bitcoin-markten. De cryptocurrency concurreert actief met de Amerikaanse dollar om de beste hedge tegen inflatie te worden, dankzij zijn beperkte aanbodcap van 21 miljoen eenheden.

In tegenstelling tot Bitcoin heeft Ethereum geen aanbodlimiet, waardoor het minder aantrekkelijk is als store of value tegen onbeperkt printbare fiat valuta’s. Ethereum’s circulerende voorraad was 116.471.411,37 ETH tijdens het schrijven van dit artikel.

EIP 1559 stelt voor om een deel van de vergoeding te verbranden die wordt geïnd van Ethereum gebruikers, en introduceert daarmee een mechanisme om actieve ETH tokens van aanbod te zetten voor de eerste keer sinds de lancering.

Ondertussen betekent Ethereum’s overgang van PoW naar PoS het vervangen van miners door validators. Om een validator te worden op het Ethereum netwerk, moet een gebruiker minstens 32 ETH vastleggen in de officiële smart contracts van het netwerk; dat vermindert ook de actieve voorraad van ETH. Daarom zien analisten het als een teken van een nieuwe bull run, mits de vraag naar ETH tokens toeneemt tegenover een afnemend aanbod.

Het Ethereum 2.0 smart contract heeft tot op heden ruwweg 5,93 miljoen ETH (ter waarde van ongeveer $11,9B) aangetrokken.

“Gebaseerd op de geplande London hardfork (EIP 1559) upgrade en de voorgestelde migratie naar Ethereum 2.0, zullen investeerders de munt des te meer gaan backen,” zei Domenic Carosa, oprichter en voorzitter van Banxa, een fiat-naar-crypto gateway-oplossing.

“Deze backing zal vooral worden gestimuleerd omdat de basisvergoeding, een van de twee componenten van de vergoedingsstructuur die zal worden ingeluid door de Londense upgrade, zal worden verbrand. Dit verbrandingseffect zal het aanbod van Ether beperken en een einde maken aan de oneindige aanbodcrises van Ethereum.”

Ethereum prijs naar $4K-$5K

Carosa voegde eraan toe dat hij verwacht dat Ether $4.000-5.000 zal bereiken tegen het einde van december 2022, terwijl hij alarm sloeg over het korte-termijn bias conflict van de cryptocurrency.

We zijn noch bull noch bear, vertelde de executive aan verschillende bronnen, eraan toevoegend dat meer volwassen beleggers zijn begonnen met het kopen van Ethereum in de buurt van zijn sessie lows met een lange termijn holding perspectief. Toch is de accumulatie niet agressief genoeg om de opwaartse run op korte termijn voort te zetten.

Ether consolideert binnen de $1.964-2.153 range. Bron:

Ether schommelde binnen een historisch relevante range gedefinieerd door $2.153 als tussentijdse weerstand en $1.964 als tussentijdse steun. Tegelijkertijd keek de cryptocurrency naar zijn 200-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (200-day SMA; de saffraan golf) als zijn prijsbodem voor een potentiële rebound beweging naar de bovenkant.

Dat zet Ethereum op weg naar $3.500 in de komende sessies, rekening houdend met de apex van de wig rond $1.500 als het punt van opwaartse breakout. De maximale hoogte van het patroon ligt rond $1.800.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.