Coin Metrics zegt dat de Ethereum gasprijzen eigenlijk begonnen te dalen voordat de prijs van ETH dat deed.

De prijs van ETH is niet het enige dat de laatste maanden is gedaald. De kosten om het Ethereum netwerk te gebruiken zijn ook gedaald.

De gemiddelde prijs van gas op de Ethereum blockchain staat op het laagste punt sinds maart 2020, volgens een rapport vandaag van crypto-marktonderzoeksbureau Coin Metrics.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Gas verwijst naar de transactiekosten op Ethereum, en het is momenteel in de 15-30 gwei range. Dat is een daling ten opzichte van ruwweg 10 keer dat bedrag in april, toen de transactiekosten in de dubbele cijfers schoten toen de prijs van ETH omhoog schoot.

Eén GWEI is een fractie van één ETH (0,000000001 ETH) en ook een fractie van een penny. Maar als de gasprijzen zo laag zijn, waarom kost het dan momenteel gemiddeld $8,15 voor transacties, tegen een dieptepunt van $2,31 op 26 juni?

Dat komt omdat de twee cijfers verwant zijn, maar verschillend. Transactiekosten worden bepaald door de prijs van gas te vermenigvuldigen met de hoeveelheid gas die wordt gebruikt. Voor verschillende soorten transacties moet meer gas worden gebruikt. Dus bieden op een NFT op een veiling, handelen op een gedecentraliseerde beurs, of iemand ETH sturen kan allemaal potentieel variërende kosten hebben omdat die transacties verschillen in complexiteit.

Om het anders te zeggen, je zal meer uitgeven aan brandstof als je door het hele land rijdt dan als je gewoon door de stad rijdt – ongeacht de prijs van benzine per liter.

En net als bij echte brandstof, stijgen of dalen de benzineprijzen afhankelijk van de vraag. Als veel mensen het netwerk gebruiken, gaan de prijzen omhoog.

Volgens Coin Metrics is dat een deel van wat hier gebeurt, omdat projecten in toenemende mate gebruik maken van “schaalbaarheidsoplossingen” zoals Polygon en Arbitrum, die een deel van de druk van Ethereum wegnemen, terwijl ze er nog steeds gebruik van maken.

Maar er zijn nog twee andere factoren, zegt Coin Metrics.

Bitvavo

Ten eerste begonnen de gasprijzen eind april te dalen – “ruim voor de crash” van ETH’s prijs van een recordprijs van $4.165 naar de huidige $2.335 – nadat de gaslimiet werd verhoogd van 12,5 miljoen naar 15 miljoen gwei per blok. Het resultaat van de verandering was dat er meer transacties in elk blok gepropt konden worden, waardoor de vraag afnam.

Ten tweede hebben arbitrage bots die winst willen maken op gedecentraliseerde beurstransacties traditioneel de tarieven opgedreven – ze zullen vrijwillig hogere gasprijzen betalen om dergelijke transacties door te drukken omdat ze een slaatje willen slaan uit de handel. Maar deze activiteit wordt ook verplaatst van de Ethereum blockchain naar parallelle ketens, die zijn als de steegjes van Ethereum’s snelweg.

Maar wen er niet te veel aan. Ethereum gas en tarieven zullen op 4 augustus opnieuw worden aangepast met de “London” upgrade.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!