Crypto-analist Nicholas Merten zei onlangs in een video analysesessie op YouTube dat de prijs van Ethereum klaar is om te exploderen. Merten wees erop dat prijsanalyse echt niet de reden is dat de nummer 2 cryptocurrency op het punt staat te exploderen, maar wat de marktdominantie laat zien die dit daadwerkelijk laat zien. Dit laat zich zien door wanneer de cryptocurrency marktdominantie wordt gemeten.

Merten gelooft dat de huidige markttrends erg lijken op wat er in 2017 in de markt gebeurde. Teruggaan naar toen de laatste bull markt was begonnen in 2017. Voordat het uitdoofde en veranderde in een volwaardige bear market tegen de tijd dat het midden van het jaar 2018 rond rolde. De huidige trends van hogere dieptepunten die tot nu toe in de markt zijn gezien, blijven de cyclus van 2015 weerspiegelen, toen Ethereum momentum in de markt begon te vertonen.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Dit momentum zette zich voort voor Ethereum dwars door 2016 en helemaal in 2017, leidend tot de bull cyclus die was begonnen in november 2017. Ethereum heeft tot nu toe het momentum vastgehouden ondanks een verscheidenheid aan concurrentie in de markt. Het blijft marktdominantie houden rond het 19% tot 20% bereik.

“Dit laat zien dat dit een kritieke metriek is die we in de gaten moeten houden, omdat we rond dat 20%-bereik aan het testen zijn. Een vijfde van het marktaandeel gaat naar Ethereum,” zei Merten.

Bitvavo

Marktdominantie

Marktdominantie blijft een goede manier om te meten hoe de prijs van een munt het gaat doen in de cryptomarkt. Nummer 1 cryptocurrency Bitcoin, blijft het grootste marktaandeel behouden, en als zodanig, blijft het de meest waardevolle munt in de markt.

Maar met Ethereum dat meer marktaandeel oppakt, is er geen twijfel dat ETH meer een waardevol bezit aan het worden is. Op een bepaald moment had Etheruem maar liefst 32% marktaandeel vergaard. Dit laat zien hoe snel de cryptocurrency aan waarde wint ten opzichte van andere munten in de markt.

Ook relevant is het feit dat Ethereum een veel jongere cryptocurrency is dan Bitcoin. Ethereum, dat onlangs zijn vijfde verjaardag vierde, heeft het steeds beter gedaan dan nummer 1 crypto Bitcoin. Ondanks dat de laatste twee keer zo oud is op de markt.

Merten zei verder: “Dit laat zien dat dit een echt kritische metriek is waar we op moeten letten. En dat is een enorm psychologisch niveau, want toen we eenmaal door dat bereik braken, klommen we hier helemaal omhoog naar 32% marktdominantie. Een stijging van meer dan 50% van het vorige marktaandeel.”

Ethereum stippelt eigen koers uit

Ethereum blijft uptrends zien in de prijs na het slot van afgelopen weekend. De munt lijkt zich tot nu toe los te maken van de prijs van bitcoin en zijn eigen koers omhoog uit te stippelen. Terwijl de prijs van bitcoin dips vertoonde na de laatste rally.

Naarmate ETH meer marktdominantie verwerft, zal de waarde waarschijnlijk meer in haar eigen tempo stijgen in tegenstelling tot het volgen van de markttrends van bitcoin. Dit zou Ethereum op gelijke hoogte brengen met de pionier cryptocurrency als de waarde van ETH stopt afhankelijk te zijn van de waarde van BTC.

De prijs van ETH is momenteel 7,45% gestegen in de afgelopen 24 uur, om te worden verhandeld op $ 2.678,06 volgens CoinDesk.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.