Onlangs sprak Vitalik Buterin, de auteur van de Ethereum whitepaper, over Cardano tijdens een gesprek met MIT AI-onderzoeker Lex Fridman.

De opmerkingen van de Russisch-Canadese programmeur over Cardano werden gemaakt tijdens aflevering #188 van de “Lex Fridman Podcast”.

Buterin erkende dat er “interessante ideeën” naar voren komen uit het werk dat wordt gedaan aan het rivaliserende smart contract platform Cardano door IOHK (dat wordt geleid door Charles Hoskinson).

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Zoals gerapporteerd door verschillende bronnen zei Buterin,

Er zitten zeker interessante ideeën in. Ik denk dat Cardano een beetje een andere aanpak heeft dan Ethereum in die zin dat ze echt de nadruk leggen op het hebben van deze grote academische bewijzen voor alles, terwijl Ethereum de neiging heeft om meer oké te zijn met heuristische argumenten. Gedeeltelijk omdat [Ethereum] gewoon probeert om meer sneller te doen. Maar er zijn zeker zeer interessante dingen die uit IOHK Research komen.

Ondanks dat hij de ideeën van IOHK prijst, is Buterin het niet eens met Cardano’s aanpak van protocol software ontwikkeling:

Ik ben eigenlijk het soort persoon dat denkt dat erge strengheid wordt overschat. De reden waarom ik denk dat diepe strengheid wordt overschat is omdat ik denk in termen van waarom protocollen falen. Ik denk dat het aantal mislukkingen buiten het model groter en belangrijker is dan de mislukkingen binnen het model… En dan is er nog iets, dat veel van de academische benadering eindigt in het optimaliseren voor andere mensen binnen het academische systeem. En het optimaliseert niet echt voor nieuwsgierige buitenstaanders.

Bitvavo

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.