FTX exchange leidt de lancering van tokenized aandelen op Solana samen met Digital Assets AG.

Digital Assets AG brengt tokenized aandelen voor 55 bedrijven naar Solana. FTX exchange zal het eerste platform zijn dat handel mogelijk maakt voor gebruikers die het KYC-proces voltooien.

Blue Chip aandelen op Solana

Solana gaat tokenized aandelen hosten voor een reeks van bedrijven, waaronder Facebook, Apple, Google, Netflix, Nvidia, PayPal, Square en Tesla.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Digital Assets AG (DAAG) is van plan om de 55 tokenized aandelen te noteren op het Layer 1 blockchain platform. Het Zwitserse bedrijf biedt free-floating aandelen aan op beurzen als Binance en FTX, maar ook op private blockchains. Free-floating tokens zijn gereguleerde activa die het publiekelijk uitgegeven aanbod van die aandelen vertegenwoordigen.

Het effectenprospectus van DAAG Tokenized Stocks is bekrachtigd door de Financial Market Authority (FMA) van Liechtenstein, waardoor de aandelen geldig zijn in de Europese Economische Ruimte.

Volgens een persbericht gedeeld met Crypto Briefing, zal FTX exchange een pilot doen met het verhandelen van DAAG’s stock tokens op Solana. Alle gebruikers die het KYC-proces van de beurs voltooien en in toegestane rechtsgebieden wonen, zullen de tokens kunnen verhandelen.

FTX is een belangrijke supporter van Solana als een hub voor volgende-generatie DeFi toepassingen. De beurs wordt gerund door Sam Bankman-Fried, die ook eigenaar is van Alameda Research, een handelsfirma die veel projecten in het ecosysteem van de blockchain heeft gesteund. Sprekend over de lancering, zei Bankman-Fried:

“DAAG’s getokeniseerde aandeleninfrastructuur zal helpen een paradigmaverschuiving in de onderliggende marktstructuur te faciliteren, en we zijn verheugd om met Solana en DAAG te blijven samenwerken om de standaard in deze industrie te zetten.”

Bitvavo

Anatoly Yakovenko, CEO van Solana Labs, voegde eraan toe dat DAAG “klaar was om de financiële technologie uit te breiden die kan worden gebouwd op Solana, met DeFi-producten die klaar zijn om deze nieuwe aandelen tokens te ondersteunen.”

Tokenized aandelen zijn niet nieuw in de crypto wereld. FTX, Binance en Bittrex Global maken het mogelijk om meerdere aandelen- en grondstoffen tokens te verhandelen, maar de tokens zijn niet overdraagbaar tussen platforms. DAAG’s aandelenlancering zal overdrachten mogelijk maken naar de secundaire markt, externe apps, andere Solana-adressen, of applicaties, waardoor de toegangspoort wordt geopend voor toegang in DeFi applicaties.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.