Op 10 mei brak Ethereum (ETH) door naar nieuwe niveaus en bereikte een all-time high van $4.196, zoals vastgelegd door Coinmetrics.

Etheruem’s bearish run tot nu toe

De markt, dolgelukkig en opgewonden, ging hoger mikken, anticiperend op het feit dat Ether-stieren het nieuw bereikte prijsniveau gaan vasthouden en de op een na grootste crypto-activa hoger zullen blijven pushen.

De nieuwe mijlpaal was echter van korte duur zijn, want Ether hield die prijs nog maar vijf dagen vast. De prijzen daalden tot onder de $4.000, helemaal tot de prijs van $2.170, en zelfs naar beneden tot $1.952.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Ethereum stieren werden geraakt door de bear trend die voorafging aan de fundamenteel bearish activisten die veel andere altcoins terugdrongen, maar erin zouden slagen om op te klimmen tot boven de $2.000 en het een basisprijs te maken voor het grootste deel van juni en juli.

ETHUSD
ETHUSD Grafiek door TradingView

Bloomberg analisten houden vol dat Ethereum sterk genoeg is voor een poging tot $4.000

Deze prijs onderprestatie kan echter binnenkort tot het verleden behoren, aangezien Bloomberg-analisten nu beweren dat Ether zich aan het positioneren is om het $4.000 prijsniveau aan te gaan. In tegenstelling tot Bitcoin zijn de analisten niet van mening dat Ether zijn all-time high te snel heeft bereikt. In feite is het algemene sentiment dat Ethereum nog steeds sterk ondergewaardeerd is. Maar een verandering is aan de gang. Bloomberg ontrafelt dit in zijn recente outlook stuk, zeggende

“Ethereum is concurrenten aan het verslaan, en we geloven dat zijn stijgende status als het go-to platform voor de digitalisering van financiën en geldinfrastructuur de prijs in de lift zou moeten houden.”

In de bovenstaande grafiek toont Bloomberg’s grafiek hoe Ethereum een basis opbouwt op $2.000, op dezelfde manier als Bitcoin heeft gedaan op het $30.000 prijsniveau. Dit zou ertoe kunnen leiden dat Ethereum snel richting $4.000 gaat. Deze keer, met een toenemende marktinteresse na de uitrol van EIP-1559, maakt Ether een goede kans om genoeg momentum op te bouwen om $4.000 te ondersteunen en het jaar af te sluiten op een veel hoger prijsniveau.

Bitvavo

Zoals Bloomberg analisten schreven;

“We zien waarschijnlijkheden gekanteld in de richting van meer prijs-appreciatie hervatting en voor Ethereum om te stijgen naar $ 4.000.”

Alles zou vanaf hier omhoog kunnen gaan voor de nr.2 digitale valuta die de afgelopen twee jaar beter presteerde dan Bitcoin, volgens Bloomberg.

” …in de nasleep van de B-Word conferentie, verwachten we meer van hetzelfde.

Consolidating Bulls, Ethereum Upper Hand.”, concludeert Bloomberg.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.