Belangrijkste punten:

  • Nu China crypto mining blijft verbieden, gaan miners op zoek naar alternatieve bestemmingen.
  • Vóór de verboden werd meer dan de helft van alle bitcoin mining in China gedaan.
  • Texas is naar voren gekomen als een populair alternatief vanwege de lage elektriciteitsprijzen en pro-crypto ambtenaren.

China heeft zijn harde aanpak van crypto mining voortgezet en vertelt meer dan de helft van ‘s werelds bitcoin miners om de bakstenen te raken.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Texas is een populaire bestemming geworden voor de stroom van crypto miners die China ontvluchten in het kielzog van de toegenomen regelgeving van overheidsfunctionarissen. China is bezorgd dat bitcoin mining een negatief effect heeft op energierijke regio’s van het land, vanwege de enorme energie die nodig is voor mining activiteiten.

China op weg naar een nationaal verbod op crypto mining

Volgens CNBC laten schattingen zien dat tot 75% van de bitcoin mining in de wereld wordt gedaan in China. De mining is geconcentreerd in vier belangrijke provincies: Binnen-Mongolië, Sichuan, Yunnan, en Xinjiang. Xinjiang en Binnen-Mongolië maken gebruik van de steenkoolcentrales in het gebied, terwijl Sichuan en Yunnan gebruik maken van de waterkrachtbronnen van de regio. De regering heeft de mining van crypto’s in deze regio’s en in Qinghai reeds stopgezet.

Tot niemands verrassing hebben deze verboden al voor heel wat problemen gezorgd. Een van die problemen is de daling van de globale hash rate, die een waarde zet op de globale rekenkracht van het bitcoin netwerk. Eerder in 2021 was het gemiddelde maandelijkse aandeel van China in de wereldwijde hash rate 65% volgens het Cambridge Center for Alternative Finance. Uit het rapport blijkt dat Xinjiang alleen al goed was voor 36% van het wereldwijde verbruik. Hoewel bitcoin tot nu toe veerkrachtig is gebleken tegen deze hash rate drops, blijven de verboden komen.

Een ander probleem dat iedereen zag aankomen, was de mogelijkheid dat sommige miners de verzoeken zouden negeren en illegaal zouden blijven minen. Dit is vooral een hardnekkig probleem geweest in Yunaan en de lokale autoriteiten hebben gedreigd om de stroom af te sluiten van degenen die buiten de wet om blijven werken.

De Chinese verboden zijn het gevolg van beloften van de regering om in 2060 koolstofneutraal te zijn.

Bitvavo

Bitcoin miners vinden een nieuw thuis in Texas

Voor de gezagsgetrouwe Chinese miners die hun activiteiten willen voortzetten, is een verandering van locatie nodig. Texas is de favoriete plek geworden voor deze ontheemde mining bedrijven met bedrijven als Bitman, Blockcap, Argo Blockchain en Great American Mining die volgens geruchten naar de Lone Star State zijn gemigreerd. CNBC schatte dat meer dan 50% van China’s totale hash rate uiteindelijk in Texas terecht zou kunnen komen.

Volgens Didar Bekbauov, de oprichter van de Kazachse mijn provider Xive, is de exodus al aan de gang en het zou een enorme game-changer kunnen zijn voor Texas. “Texas heeft niet alleen de goedkoopste elektriciteit in de VS, maar ook een van de goedkoopste ter wereld. Hij gaat verder met te verklaren dat het opzetten van een mining bedrijf eenvoudig is en alleen wat kapitaal vereist. “Als je $30 miljoen, $40 miljoen hebt, kun je een vooraanstaande miners in de Verenigde Staten zijn.”

Andere voordelen die Texas biedt zijn een uitdijende infrastructuur gebaseerd rond hernieuwbare energie en politici die cryptocurrency ondersteunen. Sommige van die politici, zoals gouverneur Greg Abbott, hebben zelfs verklaard voorstander te zijn van bitcoin mining. Hij gelooft dat het een waardevolle industrie kan zijn voor de VS.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!