Analisten van Wall Street investeringsbank Goldman Sachs hebben hun bullish standpunt over ‘s werelds op één na grootste crypto-activa, Ethereum, opnieuw bevestigd.

In een notitie aan beleggers op dinsdag, schetste Goldman Sachs zijn redenering achter de bewering dat Ethereum uiteindelijk een betere store of value zal worden dan Bitcoin.

Volgens de notitie gelooft de investeringsbank dat Ethereum er momenteel uitziet als de cryptocurrency met het hoogste reële gebruikspotentieel. Het voegde eraan toe dat het het meest populaire ontwikkelplatform is voor smart contract toepassingen, volgens de rapporten.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Bitcoin heeft misschien het sterkere merk gezien zijn first-mover advantage, voegde het eraan toe, maar BTC mist een aantal van de vaak geciteerde echte use cases van Ethereum. Dit is deels te wijten aan zijn trage transactiesnelheid van slechts 7 transacties per seconde. Ethereum in zijn huidige oorspronkelijke staat is echter niet veel sneller, met ongeveer 15-20 transacties per seconde.

Goud en Ethereum zijn niet vergelijkbaar

De bank stelde wel dat geen van beide crypto activa kan worden vergeleken met goud als een store of value, met het argument dat de hoge volatiliteit ervan hen niet vergelijkbaar maakt.

“Goud concurreert met crypto in dezelfde mate als het concurreert met andere risicovolle activa, zoals aandelen en cyclische grondstoffen. Wij zien goud als een defensieve inflatiehedge en crypto als een risicovolle inflatiehedge.”

Wat het echter niet vergeleek, waren de winsten tussen de twee. Tot nu toe dit jaar is goud 5,4% gedaald, terwijl Ethereum meer dan 215% heeft gemaakt tot het huidige niveau – en dat is inclusief een correctie van 46%.

Goldman voegde eraan toe dat de concurrentie tussen verschillende crypto activa er ook voor zorgt dat ze in dit stadium geen safe-haven activa kunnen worden.

Blunder van de grote banken

De bankgigant heeft recentelijk geblunderd over crypto-activa en zelfs goud, met een rapport in juni dat zijn huidige bevindingen tegenspreekt.

“Het argument dat Bitcoin en cryptocurrencies een digitale versie van goud zijn, verleent geen waarde aan Bitcoin en andere cryptocurrencies, omdat goud zelf geen consistente of store of value is,”

Bitvavo

Er is duidelijk verdeeldheid binnen de bank over haar benadering van cryptocurrency. In mei leidde Goldman Sachs een investeringsronde van 15 miljoen dollar voor blockchain-analysebedrijf Coin Metrics.

In april voegde de bank Bitcoin toe aan zijn year-to-date rendementsrapport, en in maart diende Goldman een aanvraag in voor een Bitcoin ETF bij de SEC volgens crypto custody firm New York Digital Investment Group (NYDIG).

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.