Goldman Sachs is van plan om nieuwe domeinen te verkennen buiten Bitcoin. De investeringsbank gaat beginnen met het aanbieden van ETH opties en futures volgens een Bloomberg rapport.

Uitbreiding naar Ethereum: Goldman richt zijn pijlen op crypto nummer twee.

Goldman plant Ethereum stap

Goldman Sachs kijkt verder dan Bitcoin voor zijn crypto-aanbod.

Bloomberg meldde maandag dat de investeringsbank van plan is om in de komende maanden ETH-opties en futures aan te bieden. Matthew McDermott, Goldman’s hoofd van digitale activa, detailleerde de plannen van de bank in een telefonisch interview.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De stap in Ethereum is een ander teken van Goldman’s omarming van de cryptocurrency ruimte, na de aankondiging van vorige maand dat het zijn crypto trading desk zou heropenen. De bank gebruikt de desk momenteel om Bitcoin-producten aan haar klanten aan te bieden.

Goldman publiceerde ook een rapport met de titel “Crypto: A New Asset Class?”, waarin het suggereerde dat het geloofde dat crypto een mooie toekomst had. Het rapport stelde dat Ethereum in de toekomst de nummer één keten zou kunnen worden, waarbij een onderzoeker concludeerde dat een platform waarop applicaties draaien “in potentie een grote markt zou kunnen worden voor verkopers van betrouwbare informatie, zoals Amazon dat vandaag is voor consumentengoederen.”

Afgezien van Goldman, heeft Ethereum de afgelopen maanden een golf van institutionele belangstelling genoten. CME Group, ‘s werelds grootste derivatenbeurs, lanceerde ETH futures in februari, terwijl de digitale activa firma Anchorage eerder deze maand ETH-gesteunde leningen voor instellingen lanceerde. Gegevens van de keten suggereren ook dat zogenaamde whales de afgelopen weken ETH hebben geaccumuleerd, ondanks de crash in mei die de waarde meer dan 50% van de recordhoogtes deed dalen.

Bitvavo

Goldman is niet de enige grote bank die zich de afgelopen maanden heeft toegelegd op crypto. JP Morgan zal dit jaar Bitcoin-producten aanbieden aan rijke klanten, terwijl State Street onlangs aankondigde dat het een tak voor digitale activa had gelanceerd. Morgan Stanley en BNY Mellon steken ook hun neus in de ruimte. HSBC heeft echter een ander standpunt ingenomen. De CEO van de bank verklaarde onlangs dat het “niet in Bitcoin zat” vanwege de prijsvolatiliteit.

Bitcoin is de afgelopen week na een korte inzinking weer opgeveerd en heeft maandag een belangrijk weerstandsniveau van $40.000 doorbroken. Ethereum is minder bullish geweest. ETH wordt vandaag verhandeld op $2.570, wat nog steeds ongeveer 40% verwijderd is van de all-time highs.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.