Ingenieurs in El Salvador hebben een nieuwe geothermische bron van 95MW gegraven.

  • De nieuwe geothermische bron zal hernieuwbare energie leveren voor het minen van Bitcoin
  • Dit nadat de president van het land het energiebedrijf LaGeo had gevraagd faciliteiten aan te bieden voor Bitcoin mining.
  • El Salvador is het eerste land dat Bitcoin erkent als wettig betaalmiddel
  • Ingenieurs in El Salvador hebben met succes een geothermische put gegraven die zal worden gebruikt voor het delven van Bitcoin (BTC).
  • De bron zal ongeveer 95 megawatt aan schone, hernieuwbare energie produceren, waarmee een Bitcoin mining installatie van energie wordt voorzien die eromheen is gebouwd.

Deze mijlpaal werd bekend gemaakt door de president van El Salvador, Nayib Bukele, die eerder deze week het lokale geothermische elektriciteitsbedrijf LaGeo de opdracht gaf met een plan te komen om faciliteiten aan te bieden voor het delven van Bitcoin op een goedkope en duurzame manier.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel!

Hieronder vindt u de twee tweets van president Bukele waarin hij de nieuwe geothermische bron aankondigt en zijn verzoek aan LaGeo openbaar maakt om hernieuwbare mijnbouwfaciliteiten voor Bitcoin mogelijk te maken.

Bitvavo

El Salvador keurt wetsvoorstel goed om Bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen

Een dag eerder heeft de wetgevende vergadering van El Salvador een nieuw wetsvoorstel aangenomen dat Bitcoin officieel erkent en accepteert als wettig betaalmiddel in het land. 62 van de 84 mogelijke stemmen werden uitgebracht voor het wetsvoorstel en Bitcoin zal in de komende 90 dagen wettig betaalmiddel worden in El Salvador. El Salvador wordt daarmee het eerste land ter wereld dat Bitcoin formeel invoert.

Na de invoering zal elk legaal bedrijf in het land Bitcoin moeten accepteren als betaalmiddel voor goederen en diensten.

El Salvador gebruikt sinds 2001 de Amerikaanse dollar als officiële munteenheid. Bitcoin is niet bedoeld om de dollar te vervangen, maar zal een toegangspoort worden naar financiële inclusie in El Salvador, waar 70% van de burgers geen bankrekening heeft. Met Bitcoin zullen geldovermakingen vanuit het buitenland – goed voor 20% van het BBP van het land – de El Salvadoranen op een efficiëntere manier bereiken.

Bovendien zal de nieuwe wet Bitcoin vrijstellen van vermogenswinstbelasting. President Bukele heeft ook beloofd permanente verblijfsvergunningen te verstrekken aan ondernemers die ten minste 3 Bitcoin in het land investeren.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader satoshi trading bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!