De particuliere beleggingsfirma van miljardair George Soros handelt naar verluidt in Bitcoin met de bedoeling uit te breiden naar andere crypto-activa.

Dawn Fitzpatrick, de CIO van Soros Fund Management die eerder dit jaar zei dat crypto zich op een ” omslagpunt ” bevond, heeft de handel in Bitcoin en mogelijk andere cryptocurrencies goedgekeurd.

Financiële nieuwswebsite TheStreet meldde dat “mensen die bekend zijn met de zaak,” sprekend op voorwaarde van anonimiteit, verklaarden dat Fitzpatrick en haar team al enige tijd crypto-activa aan het verkennen zijn. De nieuwste onderneming is “meer dan alleen het verkennen” van cryptocurrencies.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Soros Fund Management is een particuliere Amerikaanse investeringsmanagementfirma die momenteel is gestructureerd als een familiekantoor, maar voorheen als een hedgefonds. Het wordt beschouwd als een van de meest winstgevende firma’s in de VS, met een jaarlijks rendement van meer dan 20% in de afgelopen vier decennia.

Industrie expert Anthony Pompliano suggereerde dat het zowel positief als negatief zou kunnen zijn, afhankelijk van hoe ze het verhandelen. Whales zoals Soros die short gaan op de activa en de markten manipuleren zou over het algemeen geen goede uitkomst zijn. De miljardair heeft een geschiedenis van het breken van markten door ze agressief te shorten.

Grote namen in Bitcoin

In maart haalde New York Digital Investment Group (NYDIG), het bedrijf dat in 2020 een Bitcoin aankoop van $100 miljoen faciliteerde, $200 miljoen op bij een aantal grote investeerders, waaronder Soros Fund Management.

Destijds verklaarde NYDIG-medeoprichter en CEO Robert Gutmann dat de financieringsronde aantoonde dat de institutionele adoptie van Bitcoin in de lift zit.

Fitzpatrick is naar verluidt ook in gesprek over het kopen van privé investeringen in prominente blockchain startups en organisaties, maar ze maakte geen verdere details bekend.

In maart zei ze tegen Bloomberg: “We hebben wat investeringen gedaan in die infrastructuur, en we denken dat die zich op een omslagpunt bevindt.”

Bitvavo

Prijsupdate BTC

BTC consolideert nu al zo’n zes weken, maar het houden van de support op $30K heeft het vertrouwen van analisten en investeerders een boost gegeven. Tijdens een recente Podcast verklaarde grafiek goeroe Willy Woo dat we ons niet in een bearmarkt bevinden omdat langetermijnhouders nog steeds aan het accumuleren zijn, en hij voegde eraan toe dat “alles op de chain eruit ziet alsof het in herstel is”.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!