De Iraanse president Hassan Rouhani heeft gesuggereerd dat ze crypto zo snel mogelijk willen legaliseren dit verklaarde hij tijdens een vergadering van de Economische Coördinatieraad van de regering:

“Voor het legaliseren van de activiteit van cryptocurrencies en het beschermen van het kapitaal van mensen op dit gebied, moeten we zo snel mogelijk een oplossing bedenken en de nodige wetten en instructies vastleggen en communiceren.”

Iran heeft geen regelgevend kader voor crypto’s geïmplementeerd, maar vorig jaar veranderden ze de wet om bitcoin te gebruiken voor import.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel!

Sinds 2018 trekt het land vooral Chinese miners aan vanwege de toen goedkope energie en de nabijheid van een crypto vijandig China.

Dat zet hun stroomnet blijkbaar onder druk, nu Iran cryptomining tot het einde van de zomer heeft opgeschort.

“De ministeries van Communicatie en Informatietechnologie en Energie zijn verantwoordelijk voor het afsluiten van de stroom naar deze centra,” zei Rouhani.

De president impliceerde echter dat dat iets heel anders was dan crypto’s zelf, en riep op tot samenwerking:

“De verantwoordelijke instanties op het gebied van kapitaalmarkten moeten samenwerken met de media en cyberspace op het gebied van voorlichting, educatie en bewustwording van het publiek over dit fenomeen en de bijbehorende instructies en wetten.”

Bitvavo

Iran heeft volgende week presidentsverkiezingen, waarbij het onduidelijk is wat de houding van de nieuwe regering zal zijn ten aanzien van crypto’s.

Zoals je je in eerste instantie kunt voorstellen zullen ze het druk hebben met een heleboel andere dingen, maar bitcoin is duidelijk in het strategisch belang van een gesanctioneerd Iran, dus het zou wel eens een kwestie van graden van warm of neutraal kunnen zijn.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader satoshi trading bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.