Na afronding van de overname voor 29 miljard dollar, zegt Square dat Afterpay consumenten in staat zal stellen om de functies van Cash App te gebruiken, zoals bitcoin aankopen.

Het populaire mobiele betaalplatform Square kondigde vandaag aan dat het heeft ingestemd met de overname van het Australische financiële technologiebedrijf Afterpay via een door de rechtbank goedgekeurde “Scheme of Arrangement” voor een bedrag van meerdere miljarden.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Square neemt Afterpay over voor $29B

Het door Jack Dorsey geleide bedrijf zei dat het door de deal alle uitgegeven aandelen van Afterpay zou verwerven voor $29 miljard (A$39 miljard) op basis van de slotkoers van gewone Square-aandelen op 30 juli 2021. De transactie zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2022 en betaald worden in alle aandelen, mits aan bepaalde slotvoorwaarden wordt voldaan.

De voorwaarden zullen zien dat Afterpay-aandeelhouders een vaste conversiekoers ontvangen van 0,375 aandelen van Square Class A gewone aandelen voor elk Afterpay gewoon aandeel dat ze op de registratiedatum bezitten. Het rapport merkte op dat Square zou kunnen beslissen om tot 1% van het totale bedrag in contanten te betalen.

Square zal ook een secundaire notering op de Australian Securities Exchange (ASX) tot stand brengen om Afterpay-aandeelhouders in staat te stellen Square-aandelen via CHESS Depositary Interests (CDI’s) op de beurs te verhandelen.

Na afronding van de transactie zullen Afterpay’s executives, inclusief mede-oprichters en co-CEO’s, Square vervoegen om te helpen bij het leiden van Aferpay’s activiteiten.

Afterpay gebruikers krijgen toegang tot Bitcoin via Cash App

Afterpay is een toonaangevend “koop nu, betaal later” (BNPL) platform dat actief is in Australië, het Verenigd Koninkrijk, Canada, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Na de overname volgend jaar, zal Square Afterpay integreren in haar Seller en Cash App platformen.

Dit zal zelfs de kleinste winkeliers in staat stellen om BNPL aan te bieden aan klanten bij het afrekenen, waardoor Afterpay gebruikers direct vanuit Cash App betalingen in termijnen kunnen doen. Als onderdeel van de integratie zullen meer dan zeven miljoen klanten die Afterpay gebruiken in staat zijn om toegang te krijgen tot de voordelen van Cash App’s functies, zoals geld overmaken, bitcoin, en aandelen aankopen, onder anderen.

Cash App klanten zullen ook profiteren van de integratie, omdat het hen in staat zal stellen om handelaren en BNPL aanbiedingen te ontdekken binnen de app.

Square’s oprichter en CEO Jack Dorsey gelooft dat beide bedrijven werken aan het eerlijker, toegankelijker en inclusiever maken van het financiële systeem, wat hen een “gedeeld doel” geeft.

“Samen kunnen we onze Cash App en Seller ecosystemen beter met elkaar verbinden om nog meer aantrekkelijke producten en diensten te leveren voor handelaren en consumenten, waardoor de macht weer in hun handen komt”, aldus Dorsey.

Bitvavo

Square blijft BTC adoptie stimuleren

Ondertussen is de geplande overname van Afterpay slechts een van Square’s laatste stappen om Bitcoin naar de mainstream te brengen. In juli onthulde Jack Dorsey dat zijn bedrijf een nieuw DeFi bedrijf aan het opzetten is dat zich richt op BTC. Zoals gemeld, zal het project een open-source platform zijn voor ontwikkelaars om niet-custodiale, permissionless, en gedecentraliseerde financiële diensten.

Het bedrijf bouwt ook een hardware bitcoin wallet om de mainstream adoptie van de cryptocurrency te bevorderen en is een samenwerking aangegaan met Adam Back’s Blockstream om een door zonne-energie aangedreven Bitcoin mining faciliteit te lanceren in de Verenigde Staten.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.