Twitter integreert binnenkort wellicht Bitcoin’s Lightning Netwerk.

In een recente tweet zegt Twitter CEO Jack Dorsey dat het slechts “een kwestie van tijd” is voordat de social media gigant het Lightning Network integreert, een laag twee schaalbaarheidsoplossing gebouwd bovenop de Bitcoin blockchain.

Het populaire protocol gaat waarschijnlijk worden gebruikt voor microbetalingen maar Dorsey geeft nog geen details over de integratie.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel!

Voorafgaand aan die tweet prees de miljardair de versleutelde berichtendienst Sphinx Chat, waarmee gebruikers via Lightning nodes met elkaar kunnen praten.

Zoals bronnen meldde overweegt Dorsey’s betalingsbedrijf Square om een eigen Bitcoin hardware wallet te ontwikkelen.

Ook gaat het samen met blockchain technologiebedrijf Blockstream een Bitcoin mining faciliteit op zonne-energie bouwen.

Bitvavo

Snelle groei

Het aantal nodes op het Lightning Network is sinds juni vorig jaar meer dan verdubbeld, zo blijkt uit gegevens van Bitcoin Visuals.

LN
Afbeelding door bitcoinvisuals.com

In de afgelopen paar jaar heeft het protocol aanzienlijke stappen gemaakt in termen van adoptie, waarbij Bitfinex eind 2019 de eerste grote exchange werd die het integreerde. Kraken is ook van plan om dergelijke functionaliteit in 2021 toe te voegen.

Bovendien moeten handelaren in El Salvador betalingen via Lightning accepteren wat een belangrijke adoptie boost gaat geven aan het netwerk.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader satoshi trading bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!