Mexicaans zakenman en miljardair Ricardo Salinas sprak met de directeur van Blockchain Land over zijn investering in Bitcoin. Salinas heeft gezegd dat hij 10 procent van zijn vermogen in bitcoin heeft zitten. Salinas is een overtuigd voorstander van bitcoin. Een van de high profile voorstanders van de munt met de bitcoin hashtag op zijn Twitter profiel.

Hij is altijd een voorstander geweest van bitcoin. Hij postte op zijn Twitter profiel dat papier waardeloos is. En het beste waar je je geld in kunt stoppen is Bitcoin. De op twee na rijkste man van Mexico heeft onthuld dat hij niet bang is om zijn geld in bitcoin te stoppen.

Bitcoin is net zo’n solide belegging als goud

Ricardo Salinas gelooft nog steeds heilig in bitcoin, ondanks de recente prijsdaling.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De miljardair somt de voordelen van bitcoin op en vergelijkt het met goud. Hij zegt dat bitcoin met al zijn voordelen het kwalificeert als een moderne vorm van goud.

Hij maakte het argument dat bitcoin gemakkelijk mee te nemen is. Het geniet internationaal een extreme liquiditeit. En bovenal, het aanbod van bitcoin is beperkt. De beperkte voorraad van de munt is de reden waarom Salinas zoveel vertrouwen in de munt heeft.

De Bitcoin voorraad is gelimiteerd tot 21 miljoen. Niemand kan meer bitcoins maken. Dit betekent dat het niet gemanipuleerd kan worden door de overheid voor hun eigen gewin. De muntvoorraad kan ook niet gemanipuleerd worden door een ontwikkelaar.

Deze opgelegde schaarste betekent dat bitcoin niet onderhevig is aan inflatie. Wat een grote zorg is voor de miljardair.

Salinas ging verder met praten over inflatie. Hij vertelde dat toen hij in 1981 begon met werken, een dollar 20 pesos was. Nu, 40 jaar later, is een dollar 20.000 peso’s waard. De beperkte voorraad van Bitcoin is een manier om dit te voorkomen. Als je geen nieuwe munten kunt maken, kun je ze ook niet devalueren.

Hoe zit het met Altcoins?

Ricardo Salinas is zeer positief over bitcoin, maar niet zo over altcoins. Hij wijt zijn terughoudendheid ten aanzien van altcoins aan hun inflatoire modellen. Hij gaf Ethereum als voorbeeld.

Ethereum heeft een onbeperkte voorraad. Dit betekent dat, in tegenstelling tot bitcoin, een oneindig aantal munten kan worden geproduceerd. Regeringen kunnen nieuwe munten creëren wanneer ze maar willen. Een eindeloze voorraad betekent dat de waarde in de loop van de tijd daalt in plaats van stijgt. Door het feit dat er zoveel munten in omloop zijn.

Bitvavo

Salinas verklaarde dat hij niet gelooft dat altcoins het potentieel hebben om de bitcoin te overtreffen. Bitcoin is een eindig bezit, wat het waardevoller maakt.

Hoewel hij wel vertrouwen heeft in sommige altcoins omdat ze privacy bieden.

Een eindig goed wordt niet afgeschreven. In plaats daarvan wordt het, door zijn schaarste, zelfs waardevoller. Dit komt omdat het aantal mensen dat het wil, toeneemt, terwijl het beschikbare aanbod hetzelfde blijft. Er is dus een grotere vraag naar dan er aanbod is.

Ricardo Salinas is van mening dat iedere belegger een deel van zijn portefeuille in bitcoin zou moeten hebben.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.